|
Füge karobos
öntettel, mandulával
A Magyar Dietetikusok Országos
Szövetségének ajánlásával
 |
Gluténmentes,
laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes desszert,
kakaóra érzékenyek
is fogyaszthatják
A füge nyersen is különleges és egészséges csemege. Csak a
friss, érett gyümölcsöt használjuk fel! Fogyasztás előtt
alaposan meg kell mosni, de nem kell meghámozni. Karobos öntettel, mandulaforgáccsal
díszítve gyorsan elkészíthető, ízletes desszert.
Karobporral - ami a
szentjánoskenyérfa terméséből készül - remekül helyettesíthető a
kakaó. Maga a karobpor is gluténmentes, de gluténérzékenyek csak garantáltan gluténmentes termékeket
fogyaszthatnak, amely a betakarítás, gyártás, csomagolás, tárolás
során nem szennyeződött gluténnal. |
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok
összetételét!
Hozzávalók:
4-6
db érett, nyers, friss füge
4
dkg garantáltan gluténmentes karobpor
4
dkg házilag darált porcukor
6
dkg gluténtól és tejtől mentes bio margarin
6
evőkanál meleg víz
10
dkg garantáltan gluténmentes egész, hámozatlan mandula
Elkészítése:
-
A
mandulaszemeket pár percre forrásban lévő vízbe dobjuk,
leszűrjük, és a héjuk eltávolítása után mandulaforgácsot
készítünk belőlük.
- A
fügéket megmossuk, szeletekre vagy négy részre vágjuk.
- A
karobport és a porcukrot szárazon csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a vizet és
a margarint, gőz fölött sűrűre főzzük.
- A
fügét kis tálakban elosztjuk, mindegyikre karoböntetet
csurgatunk, megszórjuk mandulával. Behűtve tálaljuk.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
Fotó:
Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
Készült:
2012.10.13. |
A Tulajdonos
előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének
vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag,
adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása
és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban
való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői
jogi nyilatkozaT szövege
|
|
|