Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..
   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Füge karobos öntettel, mandulával


A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes desszert,

kakaóra érzékenyek is fogyaszthatják

 

A füge nyersen is különleges és egészséges csemege. Csak a friss, érett gyümölcsöt használjuk fel! Fogyasztás előtt alaposan meg kell mosni, de nem kell meghámozni. Karobos öntettel, mandulaforgáccsal díszítve gyorsan elkészíthető, ízletes desszert.

Karobporral - ami a szentjánoskenyérfa terméséből készül - remekül helyettesíthető a kakaó. Maga a karobpor is gluténmentes, de gluténérzékenyek csak garantáltan gluténmentes termékeket fogyaszthatnak, amely a betakarítás, gyártás, csomagolás, tárolás során nem szennyeződött gluténnal.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók:

4-6 db érett, nyers, friss füge

4 dkg garantáltan gluténmentes karobpor

4 dkg házilag darált porcukor

6 dkg gluténtól és tejtől mentes bio margarin

6 evőkanál meleg víz

10 dkg garantáltan gluténmentes egész, hámozatlan mandula

Elkészítése:

- A mandulaszemeket pár percre forrásban lévő vízbe dobjuk, leszűrjük, és a héjuk eltávolítása után mandulaforgácsot készítünk belőlük.

- A fügéket megmossuk, szeletekre vagy négy részre vágjuk.

- A karobport és a porcukrot szárazon csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a vizet és a margarint, gőz fölött sűrűre főzzük.

- A fügét kis tálakban elosztjuk, mindegyikre karoböntetet csurgatunk, megszórjuk mandulával. Behűtve tálaljuk.

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Készült: 2012.10.13.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Diéta szerint

Gluténmentes

Tejfehérjementes

Laktózmentes

Tojásmentes

Vegetáriánus

Étel-Ital

Előételek

Levesek

Húsételek

Egytálételek

Zöldségételek

Saláták

Mártások

Italok

Desszertek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014.  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva