|
||||||||||||||
|
Ropogós-omlós fügés szelet A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Információk: Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Csak olyan rizslisztet vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy nem szennyeződött gluténnal! Csak házilag darált diót használjunk, mert az előre darált és csomagolt dió gluténnal szennyezett lehet. Elkészítése: - Kikenünk egy kis szögletes tepsit 1/2 dkg margarinnal, és szétrázunk benne 1/2 evőkanál barna rizslisztet. - A darált diót összekeverjük fél evőkanál kristálycukorral, és szétterítjük a forma alján. - Félbevágjuk a fügéket, és a magokkal lefelé a cukros dióra sorakoztatjuk őket. - Bekapcsoljuk a sütőt és 180 fokra állítjuk. - Az 5 dkg margarint a tojásokkal, a 1,5 evőkanál cukorral, az 1/2 evőkanál olajjal, az 5 dkg barna rizsliszttel és a sütőporral habosra keverjük. - A tésztát a fügére önjük, elsimítjuk. - Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. - A megsült tésztát a tepsiben hagyjuk kihűlni. Kiborítjuk, így a fügék kerülnek a sütemény tetejére. Hosszú szeletekre vágva tálaljuk.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |