|
|||||||||||||||||
|
Gluténmentes, tejmentes kakaós keksz
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Csak olyan rizslisztet, burgonyakeményítőt, kukoricakeményítőt vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy nem szennyeződött gluténnal. Csak házilag darált cukrot használjunk, a készen vásárolt porcukor glutént tartalmazhat!
Elkészítése: Egy tálba szórjuk a 11 dkg rizslisztet, a keményítőt, a sütőport és a süteménylisztet. Géppel habosra keverjük a 7,5 dkg margarint a porcukorral, majd a lisztes tálba kanalazzuk; hozzáadjuk a rizstejet és a tojást. Fakanállal összekeverjük, és beleforgatjuk a kakaót, úgy hogy a végén teljesen homogén, sötétbarna masszát, tésztát kapjunk. Hűtőszekrényben pihentetjük egy órán át. Ezután 1 dkg rizsliszttel megszórt deszkán óvatosan kinyújtjuk – ha a tészta tetejét is megszórjuk rizsliszttel, nem fog a sodrófára tapadni. Formákat szúrunk ki belőle. Margarinnal vékonyan kikent tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük. Legfeljebb negyed óra elég a sütéshez. Önmagában is finom, de házi lekvárral megtöltve a legjobb.
Recept és fotó szerzői jog: Szegedi Éva
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |