Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Diéta szerint

Gluténmentes

Tejfehérjementes

Laktózmentes

Tojásmentes

Vegetáriánus

Étel-Ital

Péksütemények, kenyerek

Előételek

Levesek

Húsételek

Egytálételek

Zöldségételek

Saláták

Mártások

Italok

Desszertek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Gluténmentes, tejmentes kakaós keksz


 

Gluténmentes, tejmentes sütemény

Hozzávalók:

5 dkg jó minőségű gluténmentes, tejmentes süteményliszt

11+1 dkg garantáltan gluténmentes rizsliszt

11 dkg házilag darált porcukor

1 tojás

1 csapott kiskanál garantáltan gluténmentes burgonyakeményítő vagy kukoricakeményítő

8 dkg gluténtől és tejtől mentes margarin

3 dkg kakaó

½ dl gluténtól és tejtől mentes rizstej vagy mandulatej

½ kiskanál gluténmentes, tejmentes sütőpor

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan rizslisztet, burgonyakeményítőt, kukoricakeményítőt vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy nem szennyeződött gluténnal.

Csak házilag darált cukrot használjunk, a készen vásárolt porcukor glutént tartalmazhat!

 

Elkészítése:

Egy tálba szórjuk a 11 dkg  rizslisztet, a keményítőt, a sütőport és a süteménylisztet.

Géppel habosra keverjük a 7,5 dkg margarint a porcukorral, majd a lisztes tálba kanalazzuk; hozzáadjuk a rizstejet és a tojást.

Fakanállal összekeverjük, és beleforgatjuk a kakaót, úgy hogy a végén teljesen homogén, sötétbarna masszát, tésztát kapjunk.

Hűtőszekrényben pihentetjük egy órán át.

Ezután 1 dkg rizsliszttel megszórt deszkán óvatosan kinyújtjuk – ha a tészta tetejét is megszórjuk  rizsliszttel, nem fog a sodrófára tapadni.

Formákat szúrunk ki belőle.

Margarinnal vékonyan kikent tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük. Legfeljebb negyed óra elég a sütéshez.

Önmagában is finom, de házi lekvárral megtöltve a legjobb.

 

Recept és fotó szerzői jog: Szegedi Éva

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva