|
|||||||||||||||||
|
Gluténmentes mézeskalács
Hozzávalók a díszítéshez: 3 dkg keményítő 1 evőkanál házilag darált porcukor 1/2 citromlé 1 kiskanál víz Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! - Egy tálba szitáljuk a rizslisztet, a porcukrot, a keményítőt, a sütőport és a lisztkeveréket. - Hozzákeverjük a mézet, a margarint, a szegfűszeget és a fahéjat, egynemű tésztává gyúrjuk az egészet. - Kis darabokra vágjuk a tésztát, rizsliszttel megszórt deszkán óvatosan 3-4 milliméter vastagságúra nyújtjuk, és formákkal figurákat szúrunk ki belőle. - Margarinnal vékonyan kikent és liszttel megszórt tepsiben, előmelegített sütőben 160 fokon megsütjük. Nagyon hamar elkészül. - A mázhoz a hozzávalókból nagyon sűrű krémet keverünk. Habzsákba töltjük, így díszítjük a mézeskalácsot. (Egyszerű habzsákot, vagy nyomózsákot házilag is készíthetünk úgy, hogy egy új zacskó sarkát kicsit levágjuk.) Díszítés után szobahőmérsékleten hagyjuk megszáradni a mázat.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |