|
||||||||||||||
|
Gluténmentes szilvás gombóc
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Információk: Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Az amaránt csak akkor számít garantáltan gluténmentesnek, ha termesztése, feldolgozása, értékesítése, valamint az étel elkészítése során nem szennyeződött gluténnal.
Elkészítése: - A zsemlemorzsát megpirítjuk 3 mokkáskanál étolajon. - A burgonyát héjában megfőzzük, ezután megtisztítjuk és burgonyanyomón áttörjük. - Amikor már nem forró, de még meleg, villával beledolgozzuk a margarint és a sót. - Hozzáadjuk a kukoricalisztet, a gluténmentes lisztkeveréket, a tojást és az amarántot, majd homogén tésztát gyúrunk belőle. Ha túlságosan lágynak találnánk a tésztát, egy kevés gluténmentes lisztkeveréket dolgozunk még bele. - Feltesszük forrni a vizet 1 mokkáskanál étolajjal. - Kukoricaliszttel megszórt deszkán kinyújtjuk a tésztát, majd 10 db 10*10 cm-es négyzetre vágjuk. A maradék tésztából rövid nudlikat sodrunk. - Félbevágjuk és kimagozzuk a megmosott szilvát, fél-fél szilvaszemet a négyzetekre helyezünk, mindet megszórjuk egy késhegynyi fahéjjal. A szilvára hajtogatjuk a négyzetek sarkait, azután óvatos mozdulatokkal összenyomogatjuk, elegyengetjük a tésztát, hogy sehol ne legyen rés a gombócokon. - A már lobogó vízbe tesszük a gombócokat és a nudlikat. Amikor feljönnek a víz felszínére, még 2 percig főzzük. - A vízből kivéve mindet leszűrjük, a zsemlemorzsás edénybe helyezzük, és megforgatjuk a morzsában. - Melegen tálaljuk.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Készült: 2012. 09. 22.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |