Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Grissini sonkával és paradicsommal

 

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Tejmentes, tojásmentes sósrúd

A grissini kedvelt olasz előétel. Szívesen fogyasztják sajtkrémekhez, zöldségkrémekhez.  Mi sonkába tekerve, paradicsommal tálalva készítettük el.

Hozzávalók 4 személyre:

10 dkg búzaliszt

1 dl víz

1 teáskanál extraszűz olívaolaj

2 dkg friss élesztő

egy csipetnyi só

15-20 dkg vékonyra szelt, tejtől mentes sonka

25 dkg koktélparadicsom

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

 - Tálba öntjük a lisztet, megszórjuk a sóval.

 - 1 dl vizet megmelegítünk, megfuttatjuk benne az élesztőt, majd az egészet a lisztre öntjük.

 - Hozzáadjuk az olívaolajat, és először fakanállal, majd kézzel lágy, egynemű tésztát gyúrunk belőle.

 - Meleg helyen kelesztjük egy órán át, azután  a tésztát vékonyra nyújtjuk, téglalapokra vágjuk, és éles késsel vagy pizzaszeletelővel vékony csíkokra szeljük.

 - 180 fokon ropogósra sütjük.

 - Amikor a grissini kihűlt,a pálcikákra sonkát tekerünk, és friss koktélparadicsommal tálaljuk.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Czinkóczki Nóra.  Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva