|
||||||||||||||
|
Habos-mákos sütemény
Információk: Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! A mákot és a porcukrot házilag kell darálni, mivel a készen vásárolt őrölt termékek glutént tartalmazhatnak! Friss élesztőt használjunk, a szárított élesztő gluténnal szennyezett lehet. A vaj laktóztartalma alacsony, a hozzávalókat egyéni érzékenység alapján kell kiválasztani! Hozzávalók habos-mákos réteghez: 3 tojásfehérje 4 púpozott evőkanál eperlekvár 2 evőkanál házilag darált porcukor 2 púpozott evőkanál házilag darált mák 1 kiskanál garantáltan gluténmentes kukoricakeményítő
Elkészítése: - Az élesztőt egy kevés langyos cukros tejben megfuttatjuk, a vajat pedig folyékonyra langyosítjuk. - A gluténmentes lisztet, az élesztős tejet, a 3 tojássárgáját, a porcukrot, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat homogén tésztává gyúrjuk, ezután megszórjuk rizsliszttel a tésztát és az edény falát, majd egy órán át kelesztjük a tésztát. - A megkelt tésztát óvatosan kinyújtjuk – a gluténmentes liszt miatt könnyebben szakad. - Kivajazunk és kilisztezünk egy közepes méretű tepsit, belenyomkodjuk a tésztát, és megkenjük az eperlekvárral. - Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a cukorral. A keményítőt és a mákot fakanállal beleforgatjuk folyamatosan adagolva, úgy, hogy a hab ne törjön össze. - A mákos habot a lekváros tészta tetejére terítjük. - A süteményt 180 fokon megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |