|
||||||||||||||
|
Húsos-zöldséges rakott burgonya A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Csak olyan kukoricalisztet és rizslisztet vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy nem szennyeződött gluténnal! Elkészítése: - A burgonyát héjában megfőzzük, a vízből kivéve hagyjuk kihűlni, majd megtisztítjuk és felkarikázzuk. - Apróra vágjuk a hagymát, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a tv paprikát, majd párolni kezdjük egy evőkanál olajon. - Hozzákeverjük a darált sertéshúst, ezután a só felével és a kakukkfűvel pároljuk tovább, amíg az összes hozzávaló megpuhul. A végén 1 dl rizskrémmel forralunk egyet rajta. - Karikákra szeljük a paradicsomot. - Egy tepsit kikenünk olajjal, egy réteg burgonyakarikát teszünk rá, azon szétterítjük a húsos-zöldséges ragut. Erre tesszük a paradicsomkarikákat, majd egy újabb réteg burgonyát. - A 4 tojást felverjük, belekeverjük a 4 evőkanál kukoricalisztet és a só másik felét, leöntjük vele a rakott burgonyát. - Paradicsommal díszítjük. - 180 fokon pirulásig sütjük.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |