Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Húsos-zöldséges rakott burgonya

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes étel

Hozzávalók:

1 kg burgonya

25 dkg darált sertéshús

3 szál sárgarépa

3 szál petrezselyemgyökér

3 db paradicsom

1 db t. v. paprika

1 kis fej vöröshagyma

4 csapott evőkanál garantáltan gluténmentes kukoricaliszt

4 tojás

1 dl gluténtől és tejtől mentes rizskrém

1 csapott mokkáskanál kakukkfű

1 csapott kiskanál só

2 evőkanál étolaj

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan kukoricalisztet és rizslisztet  vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy nem szennyeződött gluténnal!

Elkészítése:

 - A burgonyát héjában megfőzzük, a vízből kivéve hagyjuk kihűlni, majd megtisztítjuk és felkarikázzuk.

 - Apróra vágjuk a hagymát, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a tv paprikát, majd párolni kezdjük egy evőkanál olajon.

 - Hozzákeverjük a darált sertéshúst, ezután a só felével és a kakukkfűvel pároljuk tovább, amíg az összes hozzávaló megpuhul. A végén 1 dl rizskrémmel forralunk egyet rajta.

 - Karikákra szeljük a paradicsomot.

 - Egy tepsit kikenünk olajjal, egy réteg burgonyakarikát teszünk rá, azon szétterítjük a húsos-zöldséges ragut. Erre tesszük a paradicsomkarikákat, majd egy újabb réteg burgonyát.

 - A 4 tojást felverjük, belekeverjük a 4 evőkanál kukoricalisztet és a só másik felét, leöntjük vele a rakott burgonyát.

 - Paradicsommal díszítjük.

 - 180 fokon pirulásig sütjük.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva