|
||||||||||||||
|
Jázminos gyümölcssaláta
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Hozzávalók 4 fő részére 3 evőkanál jázmin teafű vagy 2 db jázmin teafilter 2-3 evőkanál por alapú édesítőszer 1 db vegyszeres kezelés nélküli narancs lereszelt héja ½ citrom leve 2 db közepes méretű piros alma 40 dkg friss vagy mélyhűtött vegyes erdei gyümölcs: szeder, málna, eper, áfonya 1 db narancs 1 pohár laktózmentes natúr joghurt
Elkészítése: - 100 ml forró vízbe beletesszük a teafüvet vagy a filtert, és kb. 4-5 perc alatt teát készítünk. - 100 ml hideg vízbe beletesszük az édesítőszert és a narancs lereszelt héját. A keveréket felforraljuk, 2-3perc forralás után kis lángon kb. 5-6 perc alatt könnyű szirupot készítünk belőle, majd beleöntjük a jázmin teába. - Az almából eltávolítjuk a magházat és vékony szeletekre vágjuk, majd ráöntjük a citrom levét és alaposan összekeverjük. Ezután leöntjük a meleg jázmin sziruppal és 15-20 percig hűlni hagyjuk. - Belekeverjük a szobahőmérsékleten felolvasztott erdei gyümölcsöt és a feldarabolt narancsgerezdeket. - Mentalevéllel díszíthetjük. - Szobahőmérsékleten vagy hűtve tálalható egy kanál joghurttal leöntve.
Recept: Copyright © Szabó Alexandra dietetikus. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |