|
|||||||||||||||||
|
Kellevélbe göngyölt zöldséges gomba
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Információk: Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Csak olyan lenmagot és rizst vásároljuk, amelynek csomagolásán feltüntették, hogy gyártás, csomagolás stb. során a termék nem szennyeződött gluténnal! Elkészítése: - Házilag megdaráljuk a lenmagot és 4 evőkanál vízzel elkeverve ázni hagyjuk. - Megfőzzük a rizst ½ mokkáskanál sóval 4 dl vízben, majd leszűrjük. - A megtisztított, megmosott a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret apró kockákra vágjuk, 1 kávéskanál olajon kevés vízzel és ½ mokkáskanál sóval megpároljuk. - Megfőzzük a káposztaleveleket enyhén sós, köménymagos vízben, ezután lecsöpögtetjük, kiterítjük. - A gombát megtisztítjuk, megmossuk, 4 darabot egészben hagyunk, 4 gomba kalapját felszeleteljük. - Lereszeljük a vöröshagymát és egy kávéskanál olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az egész és a szeletelt gombát és 1 mokkáskanál sóval megpároljuk. Majoránnával, reszelt fokhagymával fűszerezzük. - Az egész gombafejek kivételével összekeverjük a hozzávalókat: a rizst, a lenmagzselét és a zöldségféléket; fehérborssal, tárkonnyal fűszerezzük. - Két-két káposztalevelet egymásra terítünk, megkenjük a töltelékkel, a közepére egy gombafejet teszünk, oldalról egymásra hajtogatjuk, majd feltekerjük a leveleket. - 1 kávéskanál olajjal kikent tűzálló tálban megsütjük, petrezselymes burgonyapürével tálaljuk.
Recept: Copyright © Szegedi Éva - Sz. Banadics Éva Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |