Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Kellevélbe göngyölt zöldséges gomba


 

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

Hozzávalók 4 tekercshez:

8 db zsenge, belső kelkáposztalevél

8 db közepes méretű csiperke gomba

5 dkg sárgarépa

5 dkg petrezselyemgyökér

2 dkg garantáltan gluténmentes lenmag

3 mokkáskanál só

½ fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

3 kávéskanál étolaj

5 dkg garantáltan gluténmentes rizs

1 mokkáskanál egész köménymag

2 mokkáskanál majoránna

késhegynyi házilag őrölt fehérbors

csipetnyi tárkony

Információk:

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan lenmagot  és rizst vásároljuk, amelynek csomagolásán  feltüntették, hogy gyártás, csomagolás stb. során a termék nem szennyeződött gluténnal!

Elkészítése:

- Házilag megdaráljuk a lenmagot és 4 evőkanál vízzel elkeverve ázni hagyjuk.

- Megfőzzük a rizst ½ mokkáskanál sóval 4 dl vízben, majd leszűrjük.

- A megtisztított, megmosott  a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret apró kockákra  vágjuk, 1 kávéskanál olajon kevés vízzel és ½ mokkáskanál sóval megpároljuk.

- Megfőzzük a káposztaleveleket enyhén sós, köménymagos vízben, ezután lecsöpögtetjük, kiterítjük.

- A gombát megtisztítjuk, megmossuk, 4 darabot egészben hagyunk, 4 gomba kalapját felszeleteljük.

- Lereszeljük a vöröshagymát és egy kávéskanál olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az egész és a szeletelt gombát és 1 mokkáskanál sóval megpároljuk. Majoránnával, reszelt fokhagymával fűszerezzük.

- Az egész gombafejek kivételével összekeverjük a hozzávalókat: a rizst, a lenmagzselét és a zöldségféléket; fehérborssal, tárkonnyal fűszerezzük.

- Két-két káposztalevelet egymásra terítünk, megkenjük a töltelékkel, a közepére egy gombafejet teszünk, oldalról egymásra hajtogatjuk, majd feltekerjük a leveleket.

- 1 kávéskanál olajjal kikent tűzálló tálban megsütjük, petrezselymes burgonyapürével tálaljuk.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva - Sz. Banadics Éva Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva