Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Kókuszkrémes piskótatekercs


 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes sütemény

Hozzávalók a krémhez:

4 dl garantáltan gluténmentes, tejmentes rizstej

2 evőkanál friss citromlé

7 evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt

7 evőkanál garantáltan gluténmentes kókuszreszelék

1 csomag gluténtól és tejtől mentes vaníliás cukor

4 csapott evőkanál házilag darált porcukor

10 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin

Hozzávalók a piskótához:

6 egész tojás

8 evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt

5 csapott evőkanál kristálycukor

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Lisztek vásárlásakor mindig ellenőrizzük, hogy a gyártó garantálja-e, hogy a termék előállítás, csomagolás stb. alkalmával nem szennyeződött gluténnal.

A gluténmentes liszteket mindig elkülönítve tároljuk a gluténtartalmúaktól.

Elkészítése:

Piskóta:

- A sütőt előmelegítjük közepes hőfokra.

- A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk. A tojásfehérjét gépi habverővel felverjük. Amikor már félig készen van, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, közben tovább habosítjuk. Amikor a hab már elég kemény, hozzáöntjük a tojások sárgáját, és együtt is felverjük.

- A kész habba kanalanként beleforgatjuk a lisztet. (Egy kanálnyit szétszórunk a habon, keverőkanállal óvatosan összeforgatjuk, hogy ne törjön össze.)  Így folytatjuk, míg mind a 8 kanál liszt belekerül a tésztába.

- Sütőpapírral kibélelünk egy közepes nagyságú tepsit, beleöntjük a tésztát, elsimítjuk. Sütőtől függően 10 és 15 perc között van a sütési idő.

- A kész tésztát deszkára borítjuk, majd azonnal vissza is fordítjuk. A sütőpapírt lehúzzuk róla, de segítségével feltekerjük a piskótát és a papírba becsomagolva hagyjuk kihűlni.

Kókuszkrém:

- A rizstejhez adjuk a citromlevet és a rizslisztet, a kókuszreszeléket és simára keverjük. Gőz fölött besűrítjük.

- Amikor már nem forró, belekeverjük a cukrot és a vajat.

- Kihűtjük és gépi habverővel habosra keverjük a krémet.

- A tésztát ”kicsomagoljuk", megkenjük a kókuszkrémmel és föltekerjük.

- Körbekenjük a maradék krémmel, megszórjuk kókuszreszelékkel.

- Behűtve szeleteljük.

Recept:Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó:Copyright © Sz. Banadics Éva Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva