|
||||||||||||||
|
Kókuszkrémes piskótatekercs
Hozzávalók a piskótához: 6 egész tojás 8 evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt 5 csapott evőkanál kristálycukor Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Lisztek vásárlásakor mindig ellenőrizzük, hogy a gyártó garantálja-e, hogy a termék előállítás, csomagolás stb. alkalmával nem szennyeződött gluténnal. A gluténmentes liszteket mindig elkülönítve tároljuk a gluténtartalmúaktól. Elkészítése: Piskóta: - A sütőt előmelegítjük közepes hőfokra. - A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk. A tojásfehérjét gépi habverővel felverjük. Amikor már félig készen van, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, közben tovább habosítjuk. Amikor a hab már elég kemény, hozzáöntjük a tojások sárgáját, és együtt is felverjük. - A kész habba kanalanként beleforgatjuk a lisztet. (Egy kanálnyit szétszórunk a habon, keverőkanállal óvatosan összeforgatjuk, hogy ne törjön össze.) Így folytatjuk, míg mind a 8 kanál liszt belekerül a tésztába. - Sütőpapírral kibélelünk egy közepes nagyságú tepsit, beleöntjük a tésztát, elsimítjuk. Sütőtől függően 10 és 15 perc között van a sütési idő. - A kész tésztát deszkára borítjuk, majd azonnal vissza is fordítjuk. A sütőpapírt lehúzzuk róla, de segítségével feltekerjük a piskótát és a papírba becsomagolva hagyjuk kihűlni. Kókuszkrém: - A rizstejhez adjuk a citromlevet és a rizslisztet, a kókuszreszeléket és simára keverjük. Gőz fölött besűrítjük. - Amikor már nem forró, belekeverjük a cukrot és a vajat. - Kihűtjük és gépi habverővel habosra keverjük a krémet. - A tésztát ”kicsomagoljuk", megkenjük a kókuszkrémmel és föltekerjük. - Körbekenjük a maradék krémmel, megszórjuk kókuszreszelékkel. - Behűtve szeleteljük. Recept:Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva. Fotó:Copyright © Sz. Banadics Éva Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |