|
||||||||||||||
|
Kókuszos csemege A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Hozzávalók: 10 dkg gluténtól mentes tejpor 4 dkg garantáltan gluténmentes rizsliszt 1 csomag gluténtól mentes vaníliás cukor 4+2 dkg házilag darált porcukor 5 dkg teavaj 6+4 dkg garantáltan gluténmentes kókuszreszelék 1 dl víz 20 darab garantálta gluténmentes aszat meggy (vagy dió, vagy mandula, vagy mazsola)
Elkészítése: - A vízben simára keverjük a tejport, a rizslisztet, a vaníliás cukrot és 4 dkg porcukrot. - Sűrűre főzzük gőz fölött vagy alacsony hőfokon. Folyamatosan keverni kell főzés közben, hogy sima legyen a krém és ne ragadjon le. - Még melegen belekeverjük a kókuszreszeléket, a vajat és még 2 dkg porcukrot. Hagyjuk egy kicsit hűlni. - Kis golyókat formázunk belőle, a közepébe aszalt meggyet ( vagy diót, mandulát, mazsolát) szúrunk, kókuszreszelékben megforgatjuk. Hűtőszekrénybe téve kihűtjük.
Recept: Kovácsné Véber Eszter - Sz. Banadics Éva - Szegedi Éva 2007-2013
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |