Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Mákos-banános minimuffin


 

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes,tojásmentes   sütemény

Hozzávalók:

2 evőkanál garantáltan gluténmentes lenmag

2 evőkanál garantáltan gluténmentes mák

20 dkg garantáltan gluténmentes rizsliszt

1 evőkanál kristálycukor

5 dkg gluténtől és tejtől mentes margarin

1/2 banán

1 dl gluténtól és tejtől mentes rizsital

1 csapott mokkáskanál gluténtól és tejtől mentes sütőpor

15-20 szem garantáltan gluténmentes egész mandula

20-25 db kisméretű papír sütőforma

Információk:

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan alapanyagokat vásároljuk, amelyek csomagolásán  feltüntették, hogy gyártás, csomagolás stb. során nem szennyeződtek gluténnal!

 

Elkészítése:

- A lenmagot beáztatjuk néhány órára annyi vízben, amennyi ellepi. Akkor használhatjuk, ha már felszívta a vizet és keveréskor kocsonyássá válik. Ekkor botmixerrel habossá törjük.

- A mákot ledaráljuk, a banánt karikákra szeljük.

- A mandulát leforrázzuk, és a héj eltávolítása után a szemeket szeletekre vágjuk.

- A rizslisztet egy tálba szitáljuk, és a mákkal, a cukorral, a margarinnal, a banánnal, a rizsitallal, a sütőporral, és a lenmagzselével együtt gépi habverővel összekeverjük.

- A tésztát papírformába kanalazzuk, mandulaszeletekkel díszítjük, és 180 fokon aranybarnára sütjük.

Előfordul, hogy melegen a muffin nehezen válik el a papírtól, ám miután kihűlt, a papír könnyen eltávolítható.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva