|
||||||||||||||
|
Mákos-banános minimuffin
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Információk: Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Csak olyan alapanyagokat vásároljuk, amelyek csomagolásán feltüntették, hogy gyártás, csomagolás stb. során nem szennyeződtek gluténnal!
Elkészítése: - A lenmagot beáztatjuk néhány órára annyi vízben, amennyi ellepi. Akkor használhatjuk, ha már felszívta a vizet és keveréskor kocsonyássá válik. Ekkor botmixerrel habossá törjük. - A mákot ledaráljuk, a banánt karikákra szeljük. - A mandulát leforrázzuk, és a héj eltávolítása után a szemeket szeletekre vágjuk. - A rizslisztet egy tálba szitáljuk, és a mákkal, a cukorral, a margarinnal, a banánnal, a rizsitallal, a sütőporral, és a lenmagzselével együtt gépi habverővel összekeverjük. - A tésztát papírformába kanalazzuk, mandulaszeletekkel díszítjük, és 180 fokon aranybarnára sütjük. Előfordul, hogy melegen a muffin nehezen válik el a papírtól, ám miután kihűlt, a papír könnyen eltávolítható.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |