|
||||||||||||||
|
Mazsolás linzer krémes szilvalekvárral
Elkészítése: A lekvár elkészítése: - Az alaposan megmosott vagy kiolvasztott és lecsöpögtetett szilvát kimagozzuk és botmixerrel krémesítjük. - 10 dkg cukorral feltesszük főni, és addig főzzük, amíg skarlátvörös és selymes lesz. - Forró vízben kifőzött 2 dl-es üvegekbe töltjük, és forró vízben kifőzött fedőt tekerünk rá. - Vastagon textilbe csavarva hagyjuk lassan - legalább 24 óra alatt - kihűlni. - Hűtőszekrényben hetekig friss marad.
A keksz elkészítése: - A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, a sütőport és a porcukrot, majd a margarinnal elmorzsoljuk. - Hozzáadjuk a növényi tejszínt és a mazsolát, ezután gyorsan összegyúrjuk. - A gyúródeszkát liszttel megszórjuk, 2-3 milliméter vastag tésztát nyújtunk, majd különböző formákat szúrunk ki belőle. - Előmelegített sütőben 150-170 fokon világosra sütjük.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |