Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mediterrán lecsó barna rizzsel


A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes egytálétel

 

Hozzávalók:

 

A lecsóhoz:

20 dkg garantáltan gluténmentes barna rizs

2 evőkanál étolaj

2 db cukkini

1 db padlizsán

4 db paradicsom

4 db t. v. paprika

1 db kis vöröshagyma

egy kevés friss kakukkfű

egy kevés friss bazsalikom

1 mokkáskanál só

 

Az öntethez:

2 dl gluténtól és tejtől mentes növényi főzőkrém

késhegynyi frissen reszelt szerecsendió

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

- A barna rizst többször megmossuk, majd leszűrjük. Egy evőkanál étolajon megpirítjuk, ezután felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, kicsit sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.

- Közben feldaraboljuk, illetve karikákra vágjuk a cukkinit, a padlizsánt, a paradicsomot, a paprikát, a hagymát és a másik evőkanál olajon kevés sóval megpároljuk.

- Amikor a hozzávalók megpuhultak, a lecsóhoz adjuk a zöldfűszereket, néhányszor megkavarjuk, és levesszük a tűzhelyről.

- A rizsre halmozzuk a lecsót, tálalás előtt szerecsendióval kevert, növényi eredetű, gluténtól és tejtől mentes tejszínt helyettesítő krémet csurgatunk rá.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva