|
||||||||||||||
|
Meggyes-almás sütemény
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Elkészítése: - A margarint a tészta összeállítása előtt húsz perccel meleg helyre tesszük, és hagyjuk, hogy megpuhuljon. - A liszttel, a vízzel, az 1 dkg porcukorral, 10 dkg margarinnal és csipetnyi sóval lágy, teljesen homogén és sima tésztát gyúrunk. Fél órára a hűtőszekrénybe tesszük. - 5 dkg margarinnal átgyúrjuk a tésztát, amíg ismét homogén nem lesz. Újabb fél órára a hűtőbe tesszük. - Fél óra elteltével ismét 5 dkg margarint dolgozunk el egyenletesen a tésztában. Ezután két órán át pihentetjük hűtőszekrényben. - Meghámozzuk a 4 szem almát, a magházat kivágjuk, majd felszeleteljük. - A meggyet megmossuk, kimagozzuk, ha befőttből készítjük, szűrőbe téve jól lecsöpögtetjük, ha kell, kimagozzuk. - Ha a tészta eleget pihent, a hűtőből kivesszük, kettévágjuk és mindkét felét kinyújtjuk. Az egyik tésztalapot margarinnal kikent és liszttel megszórt, kisméretű tepsibe fektetjük, úgy hogy egy pici pereme legyen a tésztának. - Egy réteg almaszeletet helyezünk el rajta, majd egyenletesen eloszlatjuk az almán a meggyet, meghintjük porcukorral. Újabb almaréteg következik, és erre tesszük a második tésztalapot. - A tészta tetejét megkenjük étolajjal, rászórjuk a kristálycukrot. - Előmelegített sütőben 180 fokon rózsaszínűre sütjük. - Letakarva hűtsük le, hogy összepuhuljon a sütemény, és csak ezután szeleteljük fel. Fahéjas vagy szegfűszeges porcukorral meghintve is finom.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |