Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Meggyes-almás sütemény


 

Tojásmentes, laktózmentes, tejfehérjementes sütemény

Hozzávalók a tésztához:

30 dkg liszt

7 evőkanál langyos víz

20 dkg tejtől mentes margarin

1 dkg porcukor

csipetnyi só

A töltelékhez:

4 nagy piros héjú édes alma

30 dkg friss meggy vagy 1 kis üveg meggybefőtt

2 dkg porcukor

A sütemény tetejére:

2 kiskanál étolaj

2 kiskanál kristálycukor

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

- A margarint a tészta összeállítása előtt húsz perccel meleg helyre tesszük, és hagyjuk, hogy megpuhuljon.

- A liszttel, a vízzel, az 1 dkg porcukorral, 10 dkg margarinnal és csipetnyi sóval lágy, teljesen homogén és sima tésztát gyúrunk. Fél órára a hűtőszekrénybe tesszük.

- 5 dkg margarinnal átgyúrjuk  a tésztát, amíg ismét homogén nem lesz. Újabb fél órára a hűtőbe tesszük.

- Fél óra elteltével ismét 5 dkg margarint dolgozunk el egyenletesen  a tésztában. Ezután két órán át pihentetjük hűtőszekrényben.

- Meghámozzuk a 4 szem almát, a magházat kivágjuk, majd felszeleteljük.

- A meggyet megmossuk, kimagozzuk, ha befőttből készítjük, szűrőbe téve jól lecsöpögtetjük, ha kell, kimagozzuk.

- Ha a tészta eleget pihent, a hűtőből kivesszük, kettévágjuk és mindkét felét kinyújtjuk. Az egyik tésztalapot margarinnal kikent és liszttel megszórt, kisméretű tepsibe fektetjük, úgy hogy egy pici pereme legyen a tésztának.

- Egy réteg almaszeletet helyezünk el rajta, majd egyenletesen eloszlatjuk az almán a meggyet, meghintjük porcukorral. Újabb almaréteg következik, és erre tesszük a második tésztalapot.

- A tészta tetejét megkenjük étolajjal, rászórjuk a kristálycukrot.

- Előmelegített sütőben 180 fokon rózsaszínűre sütjük.

- Letakarva hűtsük le, hogy összepuhuljon a sütemény, és csak ezután szeleteljük fel. Fahéjas vagy szegfűszeges porcukorral meghintve is finom.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva