Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Diéta szerint

Gluténmentes

Tejfehérjementes

Laktózmentes

Tojásmentes

Vegetáriánus

Étel-Ital

Péksütemények, kenyerek

Előételek

Levesek

Húsételek

Egytálételek

Zöldségételek

Saláták

Mártások

Italok

Desszertek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Omlós epres szelet


 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes sütemény

Hozzávalók:

25 dkg friss eper

10 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin

1 csomag gluténtól és tejtől mentes vaníliás cukor

10 dkg házilag darált porcukor

3 egész tojás

15 dkg garantáltan gluténmentes barna rizsliszt

12 dkg garantáltan gluténmentes kukoricaliszt

1 csapott kiskanál gluténtól és tejtől mentes sütőpor

1 dl gluténtól és tejtől mentes mandulaital

 

Információk gluténérzékenyeknek:

Csak olyan rizslisztet és kukoricalisztet vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy a termék feldolgozás, csomagolás, tárolás stb. közben nem szennyeződött gluténnal!

A gluténmentes liszteket mindig elkülönítve tároljuk a gluténtartalmúaktól!

Kizárólag olyan mandulatejet használjunk, amelynek csomagolásán feltüntették, hogy gluténtól és tejtől mentes!

A cukrot mindig házilag daráljuk, mert a készen vásárolt termékek glutént tartalmazhatnak!

 

Elkészítése:

- Néhány szem epret félreteszünk a díszítéshez.

- A margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral és 5 dkg porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és így keverjük tovább.

- A tojások fehérjét 5 dkg  porcukorral habbá verjük.

- Átszitáljuk a kukoricalisztet és a rizslisztet, elkeverjük benne a sütőport.

- Először a tojásos margarint forgatjuk a lisztbe fakanállal, majd óvatosan, finom, körkörös mozdulatokkal a habbá vert tojásfehérjét, végül hozzákeverjük a mandulatejet és a feldarabolt epret.

- Margarinnal kikent, kukoricaliszttel megszórt kis méretű tepsibe öntjük a tésztát, és a díszítéshez félretett, felszeletelt eperrel kirakjuk a tetejét.

- 180 fokon aranyszínűre sütjük.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Készült:2013.06.01.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva