|
||||||||||||||
|
Omlós epres szelet
Információk gluténérzékenyeknek: Csak olyan rizslisztet és kukoricalisztet vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy a termék feldolgozás, csomagolás, tárolás stb. közben nem szennyeződött gluténnal! A gluténmentes liszteket mindig elkülönítve tároljuk a gluténtartalmúaktól! Kizárólag olyan mandulatejet használjunk, amelynek csomagolásán feltüntették, hogy gluténtól és tejtől mentes! A cukrot mindig házilag daráljuk, mert a készen vásárolt termékek glutént tartalmazhatnak!
Elkészítése: - Néhány szem epret félreteszünk a díszítéshez. - A margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral és 5 dkg porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és így keverjük tovább. - A tojások fehérjét 5 dkg porcukorral habbá verjük. - Átszitáljuk a kukoricalisztet és a rizslisztet, elkeverjük benne a sütőport. - Először a tojásos margarint forgatjuk a lisztbe fakanállal, majd óvatosan, finom, körkörös mozdulatokkal a habbá vert tojásfehérjét, végül hozzákeverjük a mandulatejet és a feldarabolt epret. - Margarinnal kikent, kukoricaliszttel megszórt kis méretű tepsibe öntjük a tésztát, és a díszítéshez félretett, felszeletelt eperrel kirakjuk a tetejét. - 180 fokon aranyszínűre sütjük.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Készült:2013.06.01.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |