|
||||||||||||||
|
Spárgakrém
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Hozzávalók: 20 dkg friss, zsenge zöldspárga 1 evőkanál növényi tejszínpótló krém ½ csapott kiskanál kukorica vagy burgonyakeményítő ½ kiskanál az alábbi keverékből: só, őrölt szerecsendió, őrölt fehérbors csipetnyi só a főzéshez pár csepp citromlé 2 evőkanál olívaolaj 2 evőkanál garantáltan gluténmentes szezámmag Elkészítése: - A spárgákat megtisztítjuk, a fás részeket eltávolítjuk. Egy csipetnyi sóval feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. - A szezámmagot megpirítjuk és ledaráljuk. - Amikor megpuhult az összes spárga, a főzőlevet leöntjük róla, csomómentesen elkeverjük benne a keményítőt, majd visszaöntjük a spárgára, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ha teljesen kihűlt,, a tejszínpótlóval, a pár csepp citromlével, az olívaolajjal és a fűszerekkel botmixer segítségével krémesítjük. - Megszórjuk a pirított, darált szezámmaggal. Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala. |
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015.. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |