Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Diéta szerint

Gluténmentes

Tejfehérjementes

Laktózmentes

Tojásmentes

Vegetáriánus

Étel-Ital

Péksütemények, kenyerek

Előételek

Levesek

Húsételek

Egytálételek

Zöldségételek

Saláták

Mártások

Italok

Desszertek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spárgakrém


Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegetáriánus étel

A  tavasz egyik jellegzetes zöldségféléje, a spárga. Kalóriatartalma alacsony, vitaminokban, ásványi anyagokban, könnyen emészthető, rostban gazdag. Fogyókúrás és tavaszi méregtelenítő étrendbe illeszthető.

A könnyen elkészíthető spárgakrém szendvicsre, pirítósra, sovány húsok mellé kiváló.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók:

20 dkg friss, zsenge zöldspárga

1 evőkanál növényi tejszínpótló krém

½ csapott kiskanál kukorica vagy burgonyakeményítő

½ kiskanál az alábbi keverékből: só, őrölt szerecsendió, őrölt fehérbors

csipetnyi só a főzéshez

pár csepp citromlé

2 evőkanál olívaolaj

2 evőkanál garantáltan gluténmentes szezámmag

Elkészítése:

- A spárgákat megtisztítjuk, a fás részeket eltávolítjuk. Egy csipetnyi sóval feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi.

- A szezámmagot megpirítjuk és ledaráljuk.

- Amikor megpuhult az összes spárga, a főzőlevet leöntjük róla, csomómentesen elkeverjük benne a keményítőt, majd visszaöntjük a spárgára, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

Ha teljesen kihűlt,, a tejszínpótlóval, a pár csepp citromlével, az olívaolajjal és a fűszerekkel botmixer segítségével krémesítjük.

- Megszórjuk a pirított, darált szezámmaggal.

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015.. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva