|
||||||||||||||
|
Szilvás lepény A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Információk: Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Gluténérzékenyeknek a porcukrot házilag kell darálni, mivel a készen vásárolt őrölt termékek glutént tartalmazhatnak!
Elkészítése: - A kukoricalisztbe keverjük a sütőport, majd szétmorzsoljunk benne a margarint. - Hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját, a 3 evőkanál porcukrot és a 4 evőkanál szójajoghurtot. - Összeállítjuk a tésztát, és negyed órán át hűtőszekrényben pihentetjük. - A megmosott és lecsöpögtetett szilvát félbevágjuk, kimagozzuk és a darabokat kettészeljük. - A tésztát kétfelé osztjuk, óvatosan kinyújtjuk mindkét felét. Az egyiket belesimítjuk a tortaforma aljára, úgy, hogy egy kis pereme legyen. - Elhelyezzük rajta a szilvaszeleteket, megszórjuk az őrölt fahéjjal. - A másik lapot keskeny, hosszú csíkokra vágjuk, berácsozzuk vele a tésztát. - A tetejét megkenjük tojásfehérjével. - Előmelegített sütőben 170 fokon aranyszínűre sütjük. - Egy kávéskanálnyi porcukorral megszórhatjuk.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |