|
||||||||||||||
|
Tofukörözött rozsos kiflivel A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Hozzávalók a tofukörözötthöz: 20 dkg tofu 2 evőkanál tejtől mentes növényi krém 1 kiskanál őrölt csemege paprika 1 kiskanál apróra vágott metélőhagyma 1 kiskanál reszelt vöröshagyma ½ mokkáskanál só csipetnyi őrölt bors csipetnyi őrölt köménymag
Elkészítése: - Egy tálba mérünk 10 dkg rozslisztet, 10 dkg búzalisztet és egy evőkanál lenmagpelyhet. - A meleg vízbe szórjuk a cukrot, és megfuttatjuk benne az élesztőt, majd az egészet a tálba öntjük a száraz hozzávalókra. - Alaposan összegyúrjuk a késhegynyi sóval, és legalább 1 órán át kelesztjük letakarva langyos helyen. - Ha megkelt a tészta, 5 dkg rozsliszttel összegyúrjuk, liszttel megszórt deszkán kinyújtjuk és háromszög alakra vágjuk. - A háromszögek egyik oldalán a széles részen behajtjuk a sarkokat, és a csúcs felé haladva feltekerjük a tésztát, majd félkörbe hajtva tepsibe helyezzük. - 180 fokon ropogósra, kissé barnára sütjük. - A tofut feldaraboljuk, és a növényi krémmel együtt villával összetörjük. - Hozzákeverjük a hagymaféléket és a fűszereket, majd golyókat formázunk belőle, így tálaljuk.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2016. Minden jog fenntartva Ételallergia és táplálékintolerancia portál - Food Allergy |