Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Partnereink

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Tofukrémes pite


A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegán desszert

 

A túró remekül helyettesíthető tofuval azok számára, akik nem allergiásak a szójára. A tofu tejtől mentes, de fehérjében gazdag alapanyag.

 

Ha a gluténmentes kukoricaliszthez  készen vásárolt jó minőségű gluténtól, tejtől, tojástól mentes  lisztkeveréket adunk, finomabb lesz az omlós tészta.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók:

25 dkg garantáltan gluténmentes tofu

1 db vegyszeres kezelés nélküli  citrom házilag reszelt héja

3 evőkanál házilag darált porcukor

15 dkg garantáltan gluténmentes kukoricaliszt

10 dkg gluténmentes, tejmentes, tojásmentes sütemény lisztkeverék

1 csapott kiskanál gluténtól és tejtől mentes sütőpor

10 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin

7 dkg kristálycukor

2 dl gluténtól és tejtől mentes rizskrém

 

Elkészítése:

- A tofut 1 dl rizskrém segítségével villával teljesen összetörjük, amíg túróhoz hasonló állagú lesz. Belereszeljük a citrom héját, beleszórjuk a 3 evőkanál porcukrot, és alaposan összedolgozzuk.

- A kukoricalisztet és a gluténmentes lisztkeveréket összekeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a margarint.

- Hozzákeverjük a kristálycukrot és a maradék rizskrémet, majd gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk.

- A tésztát kétfelé osztjuk, és kukoricaliszttel megszórt deszkán óvatosan kinyújtjuk.

 - Az egyik felét margarinnal kikent, kukoricaliszttel megszórt kis méretű tepsibe fektetjük. Ha szakad, akkor kisebb darabonként nyomkodjuk a tésztát a tepsibe.

- Szétterítjük rajta a tofukrémet, majd a tészta másik felével betakarjuk.

- 190 fokra melegített sütőben aranybarnára sütjük, kihűlve szeleteljük. Ügyeljünk a felvágásnál, mivel a tészta könnyen  morzsálódik.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Készült: 2012. 09. 02.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2016. Minden jog fenntartva

Ételallergia és táplálékintolerancia portál - Food Allergy