Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Túrókrémes nektarinos torta


 

Gluténmentes, laktózmentes sütemény

Hozzávalók a tésztához:

30 dkg garantáltan gluténmentes rizsliszt

16 dkg tejszármazéktól mentes libazsír

8 dkg kristálycukor

1 evőkanál gluténtól és laktóztól mentes natúr joghurt

1 db tojás

½ kiskanál gluténtól és tejtől mentes sütőpor

késhegynyi szódabikarbóna

Hozzávalók a túrókrémhez:

50 dkg laktózmentes túró

8 dkg kristálycukor

2 tojás

2 db nektarin

½ darab vegyszeres kezelés nélküli citrom héja

1 csipetnyi só

 + 1 kiskanál margarin és 1 kiskanál garantáltan gluténmentes rizsliszt a tortaformához.

Információk:

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

- A 30 dkg lisztre szórjuk a sütőport, a 8 dkg cukrot és a szódabikarbónát, majd elmorzsoljuk a libazsírral. A  tojás és a joghurt segítségével gyors mozdulatokkal homogén tésztává gyúrjuk.

- A hűtőbe tesszük pihenni, addig elkészítjük a túrókrémet.

- A laktózmentes túrót krémesre keverjük  2 tojás sárgájával, és a 8 dkg cukorral.

- Lereszeljük a citrom héját. Eltávolítjuk a nektarin héját és magját, feldaraboljuk a gyümölcsöt, és a reszelt citromhéjjal együtt a túróhoz adjuk.

- Rizsliszttel megszórt deszkán lassú mozdulatokkal, amennyire csak lehet, kör alakúra nyújtjuk a tésztát.

- Kibéleljük vele a margarinnal kikent és rizsliszttel megszórt tortaformát. (24-25 cm átmérőjű csatos formát használtunk.)

- A 2 tojás fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, azután kanalanként adagolva, óvatosan keverjük a túróhoz.

- A tésztára öntjük a túrókrémet.

- Előmelegített sütőben először 200 fokon sütjük, majd 5 perc elteltével 180 fokon folytatjuk, amíg a torta teteje aranybarna lesz.

- Megvárjuk, amíg kihűl, azután szeleteljük fel.

 

Recept: Copyright © Simkó-Nagy Tamás - Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Publikálva: 2012.09.10.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva