|
||||||||||||||
|
Zöldborsófőzelék gombapörkölttel
.
A gombapörkölthöz: 40 dkg gomba egy kis fej vöröshagyma fél zöldpaprika fél paradicsom egy mokkáskanál a következő fűszerekből: só, őrölt köménymag, őrölt feketebors egy kávéskanál őrölt csemegepaprika egy evőkanál étolaj Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Elkészítése: - A megtisztított zöldborsót a tárkonnyal, a kakukkfűvel és a sóval feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Fedő alatt puhára főzzük. - Közben a gombát megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük; a hagymát karikákra vágjuk, a paprikát és a héjától megtisztított paradicsomot felkockázzuk. - Olajon kissé megpirítjuk a hagymát, a paprikát és a paradicsomot. Beleforgatjuk a gombát, rászórjuk a fűszereket és a pirospaprikát, felöntjük egy kevés vízzel, és puhára pároljuk. - A rizstejjel csomómentesre keverjük a kukoricakeményítőt és a kukoricalisztet, majd kanalanként hozzákeverünk 4-5 evőkanálnyit a zöldborsó forró főzőlevéből. Ezt a habarást a főzelékhez keverjük, beleszórjuk a petrezselymet, és az egészet felforraljuk. - A főzeléket a gombapörkölttel tálaljuk. A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala. |
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |