Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Zöldborsófőzelék gombapörkölttel


 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes,tojásmentes, vegetáriánus étel

Hozzávalók a főzelékhez:

50 dkg friss vagy fagyasztott zsenge zöldborsó

2dl rizstej

1 kávéskanál garantáltan gluténmentes kukoricakeményítő

1 kávéskanál  garantáltan gluténmentes kukoricaliszt

1 mokkáskanál a következő fűszerekből: kakukkfű, tárkony, só, valamint  frissen vágott petrezselyem

.

Információk:

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan kukoricalisztet és kukoricakeményítőt vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy az nem szennyeződött gluténnal!

A gluténmentes liszteket, termékeket mindig elkülönítve kell tárolni a gluténtartalmú alapanyagoktól!

 

A gombapörkölthöz:

40 dkg gomba

egy kis fej vöröshagyma

fél zöldpaprika

fél paradicsom

egy mokkáskanál a következő fűszerekből: só, őrölt köménymag, őrölt feketebors

egy kávéskanál őrölt csemegepaprika

egy evőkanál étolaj

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

-  A megtisztított zöldborsót a tárkonnyal, a kakukkfűvel és a sóval feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Fedő alatt puhára főzzük.

-  Közben a gombát megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük; a hagymát karikákra vágjuk, a paprikát és a héjától megtisztított paradicsomot felkockázzuk.

- Olajon kissé megpirítjuk a hagymát, a paprikát és a paradicsomot. Beleforgatjuk a gombát, rászórjuk a fűszereket és a pirospaprikát, felöntjük egy kevés vízzel, és puhára pároljuk.

- A rizstejjel csomómentesre keverjük a kukoricakeményítőt és a kukoricalisztet, majd  kanalanként hozzákeverünk 4-5 evőkanálnyit a zöldborsó forró főzőlevéből. Ezt a habarást a főzelékhez keverjük, beleszórjuk a petrezselymet, és az egészet felforraljuk.

- A főzeléket a gombapörkölttel tálaljuk.

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva