Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Zöldborsós burgonyagolyók rucolával


A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

Hozzávalók:

15 dkg burgonya

10 dkg fagyasztott vagy friss zöldborsó

1 evőkanál garantáltan gluténmentes

 lenmag

1 gerezd fokhagyma

néhány szem garantáltan gluténmentes
 zöld kardamom mag

1 evőkanál garantáltan gluténmentes kukoricaliszt

10 dkg friss rucola

1 mokkáskanál gluténmentes balzsamecet

késhegynyi frissen őrölt bors

2 késhegynyi só

étolaj a sütéshez

Információk:

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan lenmagot, kardamom magot és kukoricalisztet vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy nem szennyeződött gluténnal!

A gluténmentes liszteket mindig elkülönítve tároljuk a gluténtartalmúaktól.

Elkészítése:

- A lenmagot házilag megdaráljuk és néhány evőkanál vízbe áztatjuk.

- Házilag megőröljük a kardamom magokat.

- Megpároljuk a zöldborsót úgy, hogy ne maradjon alatta víz.

- A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk, és még melegen áttörjük.

- A burgonyát, a zöldborsót és a lenmagzselét a fokhagymával, a kardamommal és késhegynyi sóval krémessé keverjük.

- Felforrósítjuk az olajat.

- A zöldborsós krémből kis golyókat formálunk, megforgatjuk őket a kukoricalisztben, majd a forró olajban mindet kisütjük.

- A megmosott és lecsöpögtetett rucolára csurgatjuk a balzsamecetet, rászórjuk a sót és a borsot, alaposan összekeverjük.

- A burgonyagolyókat a salátán tálaljuk.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Készült: 2012. 09. 24.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva