|
||||||||||||||
|
Zöldborsós burgonyagolyók rucolával A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Információk: Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Csak olyan lenmagot, kardamom magot és kukoricalisztet vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy nem szennyeződött gluténnal! A gluténmentes liszteket mindig elkülönítve tároljuk a gluténtartalmúaktól. Elkészítése: - A lenmagot házilag megdaráljuk és néhány evőkanál vízbe áztatjuk. - Házilag megőröljük a kardamom magokat. - Megpároljuk a zöldborsót úgy, hogy ne maradjon alatta víz. - A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk, és még melegen áttörjük. - A burgonyát, a zöldborsót és a lenmagzselét a fokhagymával, a kardamommal és késhegynyi sóval krémessé keverjük. - Felforrósítjuk az olajat. - A zöldborsós krémből kis golyókat formálunk, megforgatjuk őket a kukoricalisztben, majd a forró olajban mindet kisütjük. - A megmosott és lecsöpögtetett rucolára csurgatjuk a balzsamecetet, rászórjuk a sót és a borsot, alaposan összekeverjük. - A burgonyagolyókat a salátán tálaljuk.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Készült: 2012. 09. 24.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |