|
||||||||||||||
|
Elkészítése: - Elkészítés előtt 15 perccel kivesszük a hűtőből a margarint. - A kukoricalisztbe keverjük a szódabikarbónát, majd szétmorzsoljuk benne a margarin felét. - Hozzáadjuk a 2 tojást, 2 evőkanál nyírfacukrot és a 4 evőkanál szójajoghurtot. Egyneművé gyúrjuk a tésztát, és negyed órán át hűtőszekrényben pihentetjük. - Közben kikenünk egy szétkapcsolható tortaformát egy kevés margarinnal, és szétrázunk benne egy kiskanálnyi kukoricalisztet. - A megmosott és lecsöpögtetett cseresznyét kimagozzuk és pár cm vastag cikkekre vágjuk.
- A
maradék margarint lassú tűzön felolvasztjuk 1 evőkanál
nyírfacukorral, majd hozzákeverjük a baracklekvárt. - Elrendezzük a cseresznyét a tésztán, megkenjük az olvasztott cukros-lekváros margarinnal, majd a tetejére fektetjük a tésztarudakat rácsformában. - Előmelegített sütőben sötét arany színűre sütjük.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Készült: 2012.07.22.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |