Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Cseresznyés crostata


 

Nyírfacukorral készített, gluténmentes, tejfehérjementes, laktózmentes sütemény

Hozzávalók:

12 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin

25 dkg garantáltan gluténmentes kukoricaliszt

késhegynyi szódabikarbóna

2 tojás

3  evőkanál garantáltan gluténmentes nyírfacukor

4 evőkanál gluténtól és tejtől mentes szójajoghurt

40 dkg cseresznye

2 evőkanál garantáltan gluténmentes nyírfacukorral készült házi baracklekvár

 

Információk:

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

A recept nyírfacukorral készült, más hozzáadott cukrot nem tartalmaz.

Gluténérzékenyek csak olyan nyírfacukrot vásároljanak, amelyen a gyártó vagy a forgalmazó feltüntette, hogy az előállítás vagy csomagolás során a termék nem szennyeződött gluténnal!

A nyírfacukor nagy mennyiségű fogyasztása haspuffadást, hasmenést okozhat az arra érzékeny egyéneknél, ezért napi 30-50 g-nál nagyobb mennyiségben nem ajánlott fogyasztása.

A nyírfacukor szénhidrát beszámítással a cukorbetegek diétájába is beilleszthető.

Elkészítése:

- Elkészítés előtt 15 perccel kivesszük a hűtőből a margarint.

- A kukoricalisztbe keverjük a szódabikarbónát, majd szétmorzsoljuk benne a margarin felét.

- Hozzáadjuk a 2 tojást, 2 evőkanál nyírfacukrot és a 4 evőkanál szójajoghurtot. Egyneművé gyúrjuk a tésztát, és negyed órán át hűtőszekrényben pihentetjük.

- Közben kikenünk egy szétkapcsolható tortaformát egy kevés margarinnal, és szétrázunk benne egy kiskanálnyi kukoricalisztet.

- A megmosott és lecsöpögtetett cseresznyét kimagozzuk és pár cm vastag cikkekre vágjuk.

- A maradék margarint lassú tűzön felolvasztjuk 1 evőkanál nyírfacukorral, majd hozzákeverjük a baracklekvárt.
- A tésztát óvatosan kinyújtjuk, és belesimítjuk a tortaforma aljára, úgy, hogy egy kis pereme legyen. A többi tésztából óvatosan rudakat sodrunk - ez lesz a rács a sütemény tetején.

- Elrendezzük a cseresznyét a tésztán, megkenjük az olvasztott cukros-lekváros margarinnal, majd a tetejére fektetjük a tésztarudakat rácsformában.

- Előmelegített sütőben sötét arany színűre sütjük.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Készült: 2012.07.22.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva