Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Eperkrém

Gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes krémdesszert

 

Hozzávalók:

25 dkg friss eper

3 dl gluténtól, tejtől mentes rizstej

1 csomag gluténtól, tejtől mentes vaníliás cukor

3 csapott evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt

3 csapott  evőkanál házilag darált porcukor

2 dl laktózmentes tejszín

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan rizslisztet vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy nem szennyeződött gluténnal!

Elkészítése:

- Az epreket alaposan megmossuk, megtisztítjuk, négy részbe vágjuk. Papírtörlőre téve megszárítjuk.

- 3 dl rizstejjel 3 csapott evőkanál rizsliszttel alacsony hőfokon sűrű krémet főzünk.

- Amikor már nem forró, de még meleg, hozzákeverjük a porcukrot. Addig keverjük, míg elolvad. Teljesen lehűtjük, közben időnként megkeverjük.

- Az epreket hozzákeverjük a kihűlt krémhez.

- A jól lehűtött laktózmentes tejszínből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk az epres krémbe.

 A hozzávalók legyenek hidegek, különben tönkremegy a tejszínhab.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2013. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva