| 
    ||||||||||||||
      
  | 
  
               Habos-mandulás almaleves A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával 
 
 Hozzávalók a díszítéshez: kevés apróra vágott, garantáltan gluténmentes házilag pirított mandula 1 dl gluténtól és tejtől mentes tejszínt helyettesítő növényi krém Információk: 
 Elkészítése: - Kevés vízben felforraljuk az egy karika citromot, a reszelt citromhéjat, a szegfűszeget, a fahéjat és a vaníliát. Hagyjuk kihűlni, hogy intenzív legyen az íze, majd szűrjük le. - A hámozott, magházától megtisztított, lemosott almát cikkekre vágjuk. - Feltesszük a fűszeres vízben főni, és közben hozzáadjuk a cukrot. - A megfőtt almát turmixoljuk. Néhány egész darabot félreteszünk a díszítéshez. - 2 dl főzőkrémet és a rizslisztet simára keverjük, hozzáadunk néhány evőkanál forró levest, majd folyamatosan keverve visszaöntjük a levesbe. - A tejszínt helyettesítő krémből habot készítünk. - Almacikkekkel, főzőkrémből készített habbal díszítjük; aki nem érzékeny a mandulára, kevés apróra vágott pirított mandulával is megszórhatja. A habot tálalás előtt tegyük a levesre. - Melegen és hidegen is fogyasztható. 
 Tipp: Kókuszkrémmel is készíthetjük, különleges ízt ad a levesnek. 
 Készült: 2006.07.09. Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. 
 A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala. 
 A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege 
  | 
      
            
  | 
    ||||||||||||
| 
             Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva  |