| 
      
               
              
                 Citromos-ananászos párolt süllő 
              
              
                
                
                  
                    | 
                     
            
            
              
              
              
              (Forrás: Ételallergiások receptkönyve, Alexandra Kiadó). 
                     | 
                    
                 
              Gluténmentes, 
              laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes  étel 
                  
              
                  
            
            
            Hozzávalók négy 
            személyre: 
                  
                  8 
                  szelet filézett süllő 
                  
                  ½ 
                  lime (zöldcitrom) 
                  
                  2 
                  kk. só 
                  
                  2 
                  ek. glutén-és tejmentes margarin 
                  
                  8 db 
                  friss vagy konzerv ananászkarika 
                  
                  ½ 
                  mk. fehér bors 
                    
                
        
                Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok 
                összetételét! 
                     | 
                   
                 
                
               
              
                
                  | 
               
              Elkészítése: 
                  
                  - 
                  Filézett süllőszeleteket készítünk, mint a rántott süllőnél. 
                  
                  - 
                  Ízlés szerint megsózzuk, és legalább fél óráig hagyjuk a sóban 
                  állni. 
                  
                  - 
                  Kerámia- vagy teflonedényben megolvasztjuk a margarin felét, 
                  majd a szeleteket egyenként belehelyezzük, fehér borssal 
                  megszórjuk, s meglocsoljuk a citrom levével. 
                  
                  - 
                  Óvatosan mindkét oldalát megpároljuk. Tíz percen át lefedve 
                  hagyjuk az edényt, hogy a hal átfőjön, majd a fedőt leveszzük, 
                  hogy a hús átsüljön. 
                  
                  - 
                  Közben az ananászkarikákat a másik evőkanál margarinon 
                  megsütjük. 
                  
                  - 
                  Tálalásnál a halszeleteket óvatosan ananászkarikákra 
                  helyezzük, és a lime reszelt héjával díszítjük.  | 
                 
               
              
                
              
                  A Tulajdonos 
                  előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének 
                  vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, 
                  adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása 
                  és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban 
                  való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala. 
              
                
              
              
                  
              A teljes Szerzői 
                  jogi nyilatkozaT szövege 
              
                
                   | 
       | 
      
            
       |