Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  - Receptek ételallergiásoknak

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Citromos-ananászos párolt süllő

.

(Forrás: Ételallergiások receptkönyve, Alexandra Kiadó).

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes  étel

 

Hozzávalók négy személyre:

8 szelet filézett süllő

½ lime (zöldcitrom)

2 kk. só

2 ek. glutén-és tejmentes margarin

8 db friss vagy konzerv ananászkarika

½ mk. fehér bors

 

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

- Filézett süllőszeleteket készítünk, mint a rántott süllőnél.

- Ízlés szerint megsózzuk, és legalább fél óráig hagyjuk a sóban állni.

- Kerámia- vagy teflonedényben megolvasztjuk a margarin felét, majd a szeleteket egyenként belehelyezzük, fehér borssal megszórjuk, s meglocsoljuk a citrom levével.

- Óvatosan mindkét oldalát megpároljuk. Tíz percen át lefedve hagyjuk az edényt, hogy a hal átfőjön, majd a fedőt leveszzük, hogy a hús átsüljön.

- Közben az ananászkarikákat a másik evőkanál margarinon megsütjük.

- Tálalásnál a halszeleteket óvatosan ananászkarikákra helyezzük, és a lime reszelt héjával díszítjük.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2012  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva