Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  - Receptek ételallergiásoknak

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Crostata fahéjas szilvával

 

Tojásmentes, laktózmentes sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

20 dkg rétesliszt

10 dkg laktózmentes vaj

6 dkg porcukor

késhegynyi sütőpor

3-4 evőkanál laktózmentes tejföl

A töltelékhez

35-40 dkg érett szilva, 3 evőkanál kristálycukor, 1 kisebb darab fahéj

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

 - A megtisztított, kimagozott szilvát a cukorral,  a fahéjjal és 1 dl vízzel tíz perc alatt puhára főzzük, ezután leszűrjük, lecsöpögtetjük, a fahéjat kivesszük.

 - A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a porcukrot, majd a vajjal elmorzsoljuk. A tejföllel összeállítjuk  a tésztát.

 - A linzertésztát kellő vastagságban kör alakú sütőformába egyengetjük, a kimaradt tésztát félretesszük.

 - Ha már kihűlt a töltelék, a formába kanalazzuk, a maradék linzertésztából rácsokat készítünk a lepény tetejére.

 - Alacsony hőmérsékletű sütőben húsz percig sütjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.

 

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2012 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva