|
||||||||||||||
|
Crostata fahéjas szilvával
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Elkészítése: - A megtisztított, kimagozott szilvát a cukorral, a fahéjjal és 1 dl vízzel tíz perc alatt puhára főzzük, ezután leszűrjük, lecsöpögtetjük, a fahéjat kivesszük. - A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a porcukrot, majd a vajjal elmorzsoljuk. A tejföllel összeállítjuk a tésztát. - A linzertésztát kellő vastagságban kör alakú sütőformába egyengetjük, a kimaradt tésztát félretesszük. - Ha már kihűlt a töltelék, a formába kanalazzuk, a maradék linzertésztából rácsokat készítünk a lepény tetejére. - Alacsony hőmérsékletű sütőben húsz percig sütjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2012 Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |