Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  - Receptek ételallergiásoknak

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

  Csőben sült zöldségek

 

Glutén-, laktóz- tojásmentes,
vegetáriánus étel

Hozzávalók:

1/2 kg vegyes zöldségféle

2 dl gluténmentes, tejszármazékoktól mentes főzőkrém

10 dkg gluténmentes laktózmentes sajt házilag reszelve

1 csapott evőkanál kukoricaliszt

2 mokkáskanál só

1 mokkáskanál reszelt szerecsendió

1 kávéskanál tejmentes margarin  vagy 1 evőkanál kukoricaolaj

.Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

 - A zöldségféléket folyó vízzel alaposan megmossuk, sós vízben puhára főzzük, lecsöpögtetjük.

 - Egy tálat kikenünk margarinnal vagy olajjal, elterítjük benne a főtt zöldségfélét.

 - Mártást készítünk: a főzőkrémet összekeverjük egy mokkáskanál sóval,  reszelt szerecsendióval,  kukoricaliszttel, reszelt laktózmentes sajttal.

 - A szósszal leöntjük a zöldségeket, és közepes hőfokon addig sütjük, míg szépen megpirul a teteje.

Köretnek és önálló egytálételnek is jó.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2012  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva