Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

    Epres sorbet

 

Glutén-, laktóz-, tejfehérje-, tojásmentes, vegetáriánus étel

Hozzávalók:

30 dkg eper

4-5 kiskanál házilag darált porcukor

poharanként 4-5 házilag készített jégkocka

 

 Elkészítése:

Az epret megtisztítjuk, folyó vízzel megmossuk.

A tiszta epret a cukorral összeturmixoljuk.

A turmixgépben összezúzzuk a jeget. (Régi turmixgépek is alkalmasak a feladatra.) Ha nincsen turmixgépünk, tiszta konyharuhába csavarjuk a jeget és húsklopfolóval alaposan összetörjük.

A jégdarát poharakba vagy kelyhekbe töltjük, majd ráöntjük  az eperszirupot. Azonnal fogyasztjuk.

 

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

 

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2012  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva