Hozzávalók:
80 dkg
sertéscomb egy darabban
50 dkg friss
csiperke gomba
3 dkg
laktózmentes vaj
2-3 evőkanál
napraforgó olaj
2 db kápia
paprika
3 db
paradicsom
3-4 gerezd
fokhagyma
2 mokkáskanál
só
Elkészítése:
- A
sertéscombot megtisztítjuk.
- Éjszakára
egy evőkanál olajból és egy mokkáskanál sóból pácot készítünk, bekenjük
vele a combot és hűtőszekrényben, letakarva állni hagyjuk.
- Másnap a
húst néhány helyen beirdaljuk, a vágásokba vékonyra szeltet
fokhagymadarabkákat dugunk.
- A
paradicsomot és a megtisztított gombát cikkelyekre, a kápia paprikát
hosszú szeletekre vágjuk.
- A combot
tepsibe helyezzük, köré halmozzuk a gombát, paradicsomot, paprikát.
- A vajat a
húsra szeljük, a másik evőkanál olajat a zöldségekre csurgatjuk.
- Két
deciliter vizet öntünk a hús köré, letakarjuk alufóliával és 200 fokon
puhára sütjük. (Időnként érdemes ellenőrizni a húst, ha szükséges, a hús
alól elpárolgott vizet meleg vízzel pótolni. Ha túl erősen sülne a hús
légkeveréses villanysütőben vagy gázsütőben, elég 180 fokon sütni
tovább.)
Szerzői
jogi nyilatkozaT
A Tulajdonos
előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének
vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag,
adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása
és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban
való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|