Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Az olvasóhoz

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gombás sertéssült

.

.Gluténmentes,  laktózmentes, tojásmentes étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók:

80 dkg sertéscomb egy darabban

50 dkg friss csiperke gomba

3 dkg laktózmentes vaj

2-3 evőkanál napraforgó olaj

2 db kápia paprika

3 db paradicsom

3-4 gerezd fokhagyma

2 mokkáskanál só

 

Elkészítése:

- A sertéscombot megtisztítjuk.

- Éjszakára egy evőkanál olajból és egy mokkáskanál sóból pácot készítünk, bekenjük vele a combot és hűtőszekrényben, letakarva állni hagyjuk.

- Másnap a húst néhány helyen beirdaljuk, a vágásokba vékonyra szeltet fokhagymadarabkákat dugunk.

- A paradicsomot és a megtisztított gombát cikkelyekre, a kápia paprikát hosszú szeletekre vágjuk.

- A combot tepsibe helyezzük, köré halmozzuk a gombát, paradicsomot, paprikát.

- A vajat a húsra szeljük, a másik evőkanál olajat a zöldségekre csurgatjuk.

- Két deciliter vizet öntünk a hús köré, letakarjuk alufóliával és 200 fokon puhára sütjük. (Időnként érdemes ellenőrizni a húst, ha szükséges, a hús alól elpárolgott vizet meleg vízzel pótolni. Ha túl erősen sülne a hús légkeveréses villanysütőben vagy gázsütőben, elég 180 fokon sütni tovább.)

Szerzői jogi nyilatkozaT

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2012  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva