Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

Káposztaleves virslivel

.

.Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

1 kis fej kelkáposzta

4 pár szója- glutén- laktóz és tejfehérjementes virsli

2 csapott evőkanál rizsliszt

2 dl rizstej

2 kávéskanál őrölt csemegepaprika

2 kávéskanál só

1 mokkáskanál őrölt fehérbors

1 mokkáskanál őrölt köménymag

2 evőkanál citromlé

Elkészítése:

A káposzta felső leveleit leszedjük, félbe, majd vékony csíkokra vágjuk, jól megmossuk és leszűrjük.

Mindkettőt feltesszük főni a fűszerekkel, annyi vizet öntünk hozzá, hogy jól ellepje.

Puhára főzzük mindkettőt, ügyelve, hogy ne főjön szét, majd beledobjuk a karikára vágott virslit.

Ha kell, még vizet adunk hozzá, és a virslivel együtt felforraljuk.

Közben egy csészében csomómentesre keverjük a rizslisztet a rizstejjel és az őrölt paprikával.

Folyamatosan keverve a forró levesből néhány merőkanálnyit hozzáadunk.

Körülbelül négy-öt merőkanál után az egész masszát a levesbe öntjük,

és folyamatos keverés mellett felforraljuk, ha kell, még utána sózunk.

Mielőtt tálaljuk, a levesbe egy evőkanálnyi citromlét öntünk, hogy savanyúbb legyen, mert a rizstej édeskés ízű.

 

Szerzői jogi nyilatkozaT

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2012  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva