|
||||||||||||||
|
Kelkáposztafőzelék pörkölttel
Hozzávalók a pörkölthöz: ½ kg pulykamell 1 kávéskanál pirospaprika fél tv paprika fél paradicsom só 1 kis fej sonkahagyma vagy lilahagyma 1 evőkanál olaj Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! A főzelék elkészítése: - A kelkáposztát a felső leveleket eltávolítjuk, leveleire szedjük, egyenként folyó vízzel alaposan megmossuk, csíkokra vágjuk. - A burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk. - A káposztát a fűszerekkel fedő nélkül feltesszük főni, kevés vizet öntünk alá. A vöröshagymát és a fokhagymát belereszeljük. Inkább pároljuk, mint főzzük, hogy ha megfőtt, nagyon kevés leve legyen. - Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a burgonyát. Nem kell berántani, nem kell hozzá zsiradék, így sokkal gusztusosabb, kevésbé hizlal és nagyon finom. A pörkölt elkészítése: - A húst folyó vízzel lemossuk, felkockázzuk. - A vöröshagymát is apró kockákra vágjuk, megpirítjuk az olajon, rádobjuk a húst és kicsit pirítjuk. - Rászórjuk a pirospaprikát, és azzal is pirítjuk pár másodpercig. - Kevés vizet öntünk alá, rászórjuk a fűszereket és a sót, beletesszük a paprikát, paradicsomot és puhára pároljuk.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |