Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Kelkáposztafőzelék pörkölttel


 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes  étel

 

Hozzávalók a főzelékhez:

1/2 fej kelkáposzta,

3 db burgonya

köménymag

vöröshagyma

fokhagyma

Hozzávalók a pörkölthöz:

½ kg pulykamell

1 kávéskanál pirospaprika

 fél tv paprika

 fél paradicsom

 só

 1 kis fej sonkahagyma vagy lilahagyma

1 evőkanál olaj

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

A főzelék elkészítése:

- A kelkáposztát a felső leveleket eltávolítjuk, leveleire szedjük, egyenként folyó vízzel alaposan megmossuk, csíkokra vágjuk.

- A burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk.

- A káposztát a fűszerekkel fedő nélkül feltesszük főni, kevés vizet öntünk alá. A vöröshagymát és a fokhagymát belereszeljük. Inkább pároljuk, mint főzzük, hogy ha megfőtt, nagyon kevés leve legyen.

- Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a burgonyát. Nem kell berántani, nem kell hozzá zsiradék, így sokkal gusztusosabb, kevésbé hizlal és nagyon finom.

A pörkölt elkészítése:

- A húst folyó vízzel lemossuk, felkockázzuk.

- A vöröshagymát is apró kockákra vágjuk, megpirítjuk az olajon, rádobjuk a húst és kicsit pirítjuk.

- Rászórjuk a pirospaprikát, és azzal is pirítjuk pár másodpercig.

- Kevés vizet öntünk alá, rászórjuk a fűszereket és a sót, beletesszük a paprikát, paradicsomot és puhára pároljuk.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014.  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva