Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sült malachús burgonyarózsákkal

 

.Gluténmentes,  laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes  étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

1 kg bőrös malachús

1 kávéskanál + 1 mokkáskanál só

5-6 szem borókabogyó

1 mokkáskanál házilag őrölt bors

½ kg burgonya

2 evőkanál olaj

1 evőkanál gluténtól, tejtől mentes  növényi eredetű főzőkrém

2 kávéskanál gluténtól, tejtől mentes margarin

1 mokkáskanálnyi reszelt szerecsendió

Elkészítése:

- A húst megmossuk, megtöröljük és mélyen bevagdossuk annyiszor, amennyi szeletre szeretnénk majd vágni.

- Bedörzsöljük sóval és borssal, legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

- Egy evőkanál olajon gyorsan átsütjük minden oldalát.

- Kevés vizet öntünk alá, mellédobjuk a borókabogyót, és  lezárt gyorsfőző edényben majdnem puhára pároljuk.

- Tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk a megmaradt húslével, majd a sütőben szép pirosra sütjük.

- A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd lefedve hagyjuk pár percig.

- Burgonyanyomón áttörjük, megsózzuk, hozzákeverjük a főzőkrémet, a margarint és a szerecsendió reszeléket.

- Nagyon sűrű burgonyapürét kapunk.

- Vékonyan kiolajozott lapos tepsire kis formázott halmokat alakítunk ki a  burgonyapüréből.

- Sütőben pirosra sütjük.

- A pirosra sült malachúst a burgonyarózsákkal együtt tálaljuk.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2012  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva