Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

Meggydzsem

.

.Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes,  tojásmentes,  vegetáriánus étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

1 kg meggy

80 dkg kristálycukor

Elkészítése:

 

Mélyhűtött meggyből is rövid idő alatt meggydzsemet főzhetünk tartósítószer nélkül. A recept egyszerű. A kiolvasztott  gyümölcsöt kimagozva, félbe vágva, esetleg megdarálva feltesszük főni. A meggy súlyának fele mennyiségű cukrot adunk hozzá, majd addig főzzük, míg kocsonyás lesz. Hűtőszekrényben tartva hetekig fogyasztható, de hosszabb időre is eltehetjük. Ehhez tisztára mosott üvegbe tesszük, a lezárt üveget nagymamáink módszerével úgynevezett szárazdunsztban tartjuk. (24 órán át alaposan bebugyolálva hagyjuk kihűlni.)

A cukor önmagában is konzervál, ha a gyümölcshöz képest 55 százalékos az aránya a lekvárban.

Ha túlhevítjük a cukrot, először megsárgul, majd karamellizálódik. Ettől a lekvár sötét és keserű lesz

 

 

 

Szerzői jogi nyilatkozaT

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2012  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva