Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

Paradicsomos padlizsánsaláta

.

.Gluténmentes,  laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

2 padlizsán

3 dl paradicsompüré

3 evőknál étolaj

1 mokkáskanál apróra vágott bazsalikom

1 mokkáskanál őrölt köménymag

1/2 mokkáskanál őrölt fehérbors

1 teáskanál só

Elkészítése:

A padlizsán héját eltávolítjuk, kockákra vágjuk, a só felével besózzuk, egy órára pihentetni hagyjuk.

A paradicsompürét összekeverjük a fűszerekkel és a hűtőszekrénybe tesszük, amíg a padlizsán elkészül.

A padlizsánt leöblítjük, leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük.

Az étolajon megpirítjuk és puhára pároljuk.

Miután kihűlt, a paradicsompürével összekeverjük.

 

Szerzői jogi nyilatkozaT

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2012  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva