Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Ribizlileves


 

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

Hozzávalók:

½ kg ribizli

½ édes alma

2 szem szegfűbors

2-3 kis fahéjdarab

2-3 szem szegfűszeg

1 karika vegyszermentes narancs héjával

2 dl gluténtól és tejtől mentes tejszínpótló növényi krém vagy gluténtól és tejtől mentes rizstej

3 evőkanál kristálycukor

2 kávéskanál garantáltan gluténmentes rizsliszt

 

Információk:

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak vegyszeres kezelés nélküli narancs héját használjuk fel!

Csak olyan rizslisztet vásároljuk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy az garantáltan nem szennyezett gluténnal!

Elkészítése:

- A fűszereket (szegfűbors, fahéj, szegfűszeg) 10 percig főzzük 2 dl vízben a cukorral, majd állni hagyjuk.

- A ribizli háromnegyed részét feltesszük főni annyi vízben, hogy éppen csak ellepje. Egyet forralunk rajta, majd kicsit lehűtjük.

- Szűrőbe tesszük és átpasszírozzuk úgy, hogy a magja és a héja a szűrőben maradjon. - Az almát megtisztítjuk, lereszeljük és hozzáadjuk a ribizliléhez.

- A fűszereket leszűrjük, és a fűszeres cukros vizet is hozzáadjuk a leveshez.

- Beletesszük a narancskarikát, és nem túl magas hőfokon forrástól számítva körülbelül 5 percig főzzük. Hozzáadjuk az egész ribizliszemeket és ismét felforraljuk.

- A növényi tejszínpótló krémet  vagy rizstejet elkeverjük 2 kávéskanál rizsliszttel, majd behabarjuk vele a levest. Lassan, fokozatosan adjuk a leveshez a habarást.

- Végül kivesszük a narancskarikát és lehűtjük a levest.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva