|
||||||||||||||
|
Ribizlileves
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Elkészítése: - A fűszereket (szegfűbors, fahéj, szegfűszeg) 10 percig főzzük 2 dl vízben a cukorral, majd állni hagyjuk. - A ribizli háromnegyed részét feltesszük főni annyi vízben, hogy éppen csak ellepje. Egyet forralunk rajta, majd kicsit lehűtjük. - Szűrőbe tesszük és átpasszírozzuk úgy, hogy a magja és a héja a szűrőben maradjon. - Az almát megtisztítjuk, lereszeljük és hozzáadjuk a ribizliléhez. - A fűszereket leszűrjük, és a fűszeres cukros vizet is hozzáadjuk a leveshez. - Beletesszük a narancskarikát, és nem túl magas hőfokon forrástól számítva körülbelül 5 percig főzzük. Hozzáadjuk az egész ribizliszemeket és ismét felforraljuk. - A növényi tejszínpótló krémet vagy rizstejet elkeverjük 2 kávéskanál rizsliszttel, majd behabarjuk vele a levest. Lassan, fokozatosan adjuk a leveshez a habarást. - Végül kivesszük a narancskarikát és lehűtjük a levest.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |