Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

Sárgabaracköntet


 

Glutén-, laktóz-, tejfehérje-, tojásmentes, vegetáriánus étel

Hozzávalók négy személyre:

30 dkg sárgabarack

1 alma

2 evőkanál kristálycukor

4 szegfűszeg

2 szegfűbors

1/2 mokkáskanál őrölt koriander

1 késhegynyi őrölt szerecsendió

1 késhegynyi só

1 zacskó vaníliás cukor vagy

1 kiskanál házilag darált porcukor a díszítéshez

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

- A sárgabarackot és az almát alaposan megmossuk, az almát megtisztítjuk, majd mindkettőt szeleteljük.

- Feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje.

- Cukrozzuk, fűszerezzük.

- Alacsony hőmérsékleten lekvárhoz hasonló állagúra főzzük, időnként megkeverve. (Ha főzés közben elpárolog a víz, pótoljuk.)

 

Cukor nélkül készítve sültekhez, grillezett húsokhoz; cukorral édes süteményekhez, palacsintákhoz, öntetnek kiváló..

Copyright © Szegedi  Éva. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás