Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..
  Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sonkás dinnyesaláta


 

Gluténmentes,  laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes  étel

 

Hozzávalók:

30 dkg gluténtől, tejtől, szójától mentes sonka

1/2 db kis sárgadinnye

1/2 mokkáskanál só

1 evőkanál olívaolaj

2-3 szál friss citromfű

1 mokkáskanál az alábbi fűszerek keverékéből: rozmaring, kakukkfű, borsikafű

10 szem fekete olajbogyó

1 db narancs

Elkészítése:

A sonkát  kockákra vagy csíkokra vágjuk.

A dinnyét megtisztítjuk, kockákra vágjuk.

A narancs levét kicsavarjuk, az olívaolajjal, a sóval és a fűszerekkel öntetet készítünk belőle.

A dinnye- és sonkakockákat az olívabogyóval összekeverjük.

Rácsurgatjuk az öntetet.

Citromfűvel, rozmaringággal díszítjük, behűtve tálaljuk.

Információk:

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

A parlagfűhöz gyakran társuló táplálékallergén a  sárgadinnye. Bővebben itt található: A keresztallergia

 

Recept: Szegedi Éva

Fotó:  Ferenczi Péter, Szőke Péter

Copyright © Alexandra Kiadó, Ételallergiások receptkönyve

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014.  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva