Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Sós sajtos rúd

Fotó: Irimiás László

Tojásmentes, laktózmentes,  vegetáriánus étel

Hozzávalók:

40 dkg finomliszt

25 dkg  tejtől mentes margarin

3+1 mokkáskanálnyi só

1 evőkanál friss citromlé

6 evőkanál víz

10 dkg házilag reszelt laktózmentes sajt

1 evőkanálnyi laktózmentes tejföl

késhegynyi őrölt pirospaprika

 

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

 - A lisztet összegyúrjuk 10 dkg margarinnal, citromlével, sóval és vízzel, jól eldolgozzuk. Puha, lágy tésztát kapunk.

 - Az összeállított  tésztát hűtőszekrénybe tesszük fél órára, majd kinyújtjuk és megkenjük 5 dkg lágy, kissé felolvasztott margarinnal. Négy részbe hajtjuk, ismét hűtőszekrénybe tesszük fél órára. Ezt még kétszer megismételjük  5-5 dkg margarinnal.

 - Az utolsó pihentetés után a tésztát  3-4 milliméter vastagságúra nyújtjuk ki, csíkokra vágjuk, mindegyiket vékonyan megkenjük pirospaprikával elkevert laktózmentes tejföllel, megszórjuk laktózmentes reszelt sajttal.

 - Lassan sütjük, 150 fokos sütőben. Így szép piros lesz a teteje, nem ég meg, de a sajt ráolvad.

Tippek:

- Még jobb, ha a margarint folyékonyra melegítjük , majd amikor kihűlt és kenhető állapotban van, leöntjük alóla a "savót".

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2012  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva