|
||||||||||||||
|
Sós sajtos rúd
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Elkészítése: - A lisztet összegyúrjuk 10 dkg margarinnal, citromlével, sóval és vízzel, jól eldolgozzuk. Puha, lágy tésztát kapunk. - Az összeállított tésztát hűtőszekrénybe tesszük fél órára, majd kinyújtjuk és megkenjük 5 dkg lágy, kissé felolvasztott margarinnal. Négy részbe hajtjuk, ismét hűtőszekrénybe tesszük fél órára. Ezt még kétszer megismételjük 5-5 dkg margarinnal. - Az utolsó pihentetés után a tésztát 3-4 milliméter vastagságúra nyújtjuk ki, csíkokra vágjuk, mindegyiket vékonyan megkenjük pirospaprikával elkevert laktózmentes tejföllel, megszórjuk laktózmentes reszelt sajttal. - Lassan sütjük, 150 fokos sütőben. Így szép piros lesz a teteje, nem ég meg, de a sajt ráolvad. Tippek: - Még jobb, ha a margarint folyékonyra melegítjük , majd amikor kihűlt és kenhető állapotban van, leöntjük alóla a "savót". A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala. |
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2012 Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |