Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..
   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 Spagetti gombamártással

.

.gluténmentes,  laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus  étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

50 dkg glutén-, tej- és tojásmentes spagetti

30 dkg sampion,

10 dkg vargányagomba

4 dl tisztán növényi eredetű főzőkrém

10 dkg őrölt mandula

2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1/2 mokkáskanál sáfrányos szeklice

1 mokkáskanál oregánó

1/2 mokkáskanál frissen őrölt görögszéna (lepkeszegmag)

Elkészítése:

A gombát megmossuk, megtisztítjuk, felszeljük.

Egy evőkanál olajon megpirítjuk és sózzuk.

A főzőkrémet a fűszerekkel együtt a gombához keverjük és összeforraljuk.

Forró vízben kifőzzük a spagettit 1 evőkanál olajjal. Leszűrjük.

A mártást a tésztára halmozzuk, és a tetejére  őrölt mandulát szórunk.

 

Szerzői jogi nyilatkozaT

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2012  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva