Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..
   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

Supplí

 

Gluténmentes, tojásmentes étel

Hozzávalók négy személyre:

1 zacskó gyorsrizs

2 dl paradicsompüré

2 evőkanál darált sertéslapocka

6-7 kicsi darab trappista sajt

4 evőkanál reszelt parmezán jellegű sajt

1 szelet gluténmentes kenyér ledarálva

1-2  gerezd fokhagyma

1 mokkáskanál apróra vágott bazsalikom

1/2 evőkanál+3 dl étolaj

1 mokkáskanál só

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

A fél evőkanál olajon sóval megpároljuk a darált húst, közben megfőzzük a  rizst.

Hozzákeverjük a paradicsompürét, tovább pároljuk, majd beleszórjuk a bazsalikomot és 2 evőkanál parmezán jellegű reszelt sajtot. Leszűrjük  a rizst, és összedolgozzuk  a húsos raguval. A kenyérdarát és a reszelt sajtot összekeverjük.

A trappista sajtdarabok köré hosszúkás gombócokat gyúrunk a mártásos rizzsel, alaposan összenyomjuk, és szalvétán leitatjuk a levét. A gombócokat megforgatjuk a sajt-kenyér reszelékben, és forró olajban kisütjük. Óvatosan forgassuk, hogy szét ne essenek a gombócok.

Előételként, uzsonnaként, vacsoraként is kiváló, zöldségek, saláták is illenek hozzá.

 

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2012  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva