|
||||||||||||||
|
Könnyű tiramisu A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
A krémhez: 1 liter laktózmentes tej 1 csomag vanília ízű gluténmentes, laktózmentes pudingpor 1 csomag csokoládé ízű gluténmentes, laktózmentes pudingpor 10 dkg gluténtól és laktóztól mentes natúr krémsajt vagy 1,5 dl laktózmentes tejszín 2+2 evőkanál kristálycukor
A díszítéshez: 1 evőkanál kakaópor vagy elmorzsolt babapiskóta Információk: Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! A kakaó helyett az arra érzékenyeknek karobport használjunk. Ha a krémbe laktózmentes tejszínt teszünk, akkor az öntetet főzzük laktózmentes tejjel. A vaj laktóztartalma alacsony, egyéni tűrőképesség alapján kell a hozzávalót kiválasztani. Elkészítése: - A babapiskótákat 4-5 darabra törjük. - 4 evőkanál kakaót összekeverünk 2 evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, késhegynyi őrölt fahéjjal, 1 dl vízzel, 1 dl laktózmentes tejszínnel vagy tejjel. Forrásig melegítjük. Felolvasztjuk benne a vajat. A piskótára kanalazzuk úgy, hogy minden darabot átáztasson. - A pudingokat külön-külön készítjük el, a krémsajtot a vaníliás pudingba keverjük. (1/2 liter tejjel és 2 evőkanál kristálycukorral az előírásnak megfelelően vaníliás pudingot főzünk. Pár percig hagyjuk hűlni, közben néhányszor megkeverjük. Még melegen belekeverjük a krémsajtot, és mielőtt kihűlne, ráöntjük a piskótára. A csokoládés pudingot erre öntjük.) - A tetejét megszórjuk kakaóporral vagy piskótamorzsával, néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2012 Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |