Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Könnyű tiramisu


A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Gluténmentes, laktózmentes desszert

Hozzávalók:

A piskótához és az öntethez:

-15 db glutén- és laktózmentes babapiskóta

- 4 evőkanál garantáltan gluténmentes kakaópor

- 2 evőkanál házilag darált porcukor

- 1 csomag gluténtól és tejtől mentes vaníliás cukor

- késhegynyi őrölt fahéj

- kb. 1 dl víz

- 1 dl laktózmentes tej vagy tejszín

- 3 dkg teavaj

A krémhez:

 1 liter laktózmentes tej

 1 csomag vanília ízű gluténmentes, laktózmentes pudingpor

 1 csomag csokoládé ízű gluténmentes, laktózmentes pudingpor

 10 dkg gluténtól és laktóztól mentes natúr krémsajt vagy 1,5 dl laktózmentes tejszín

 2+2 evőkanál kristálycukor

 

A díszítéshez: 1 evőkanál kakaópor vagy elmorzsolt babapiskóta

Információk:

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

A kakaó helyett az arra érzékenyeknek karobport használjunk.

Ha a krémbe laktózmentes tejszínt teszünk, akkor az öntetet főzzük laktózmentes tejjel.

A vaj laktóztartalma alacsony, egyéni tűrőképesség alapján kell a hozzávalót kiválasztani.

Elkészítése:

- A babapiskótákat 4-5 darabra törjük.

- 4 evőkanál kakaót összekeverünk 2 evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, késhegynyi őrölt fahéjjal, 1 dl  vízzel, 1 dl laktózmentes tejszínnel vagy tejjel. Forrásig melegítjük. Felolvasztjuk benne a vajat. A piskótára kanalazzuk úgy, hogy minden darabot átáztasson.

- A pudingokat külön-külön készítjük el, a krémsajtot a vaníliás pudingba keverjük.

(1/2  liter tejjel és 2 evőkanál kristálycukorral az előírásnak megfelelően vaníliás pudingot főzünk. Pár percig hagyjuk hűlni, közben néhányszor megkeverjük. Még melegen belekeverjük  a krémsajtot, és mielőtt kihűlne, ráöntjük  a piskótára. A csokoládés pudingot erre öntjük.)

- A tetejét megszórjuk kakaóporral vagy piskótamorzsával, néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2012  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva