Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citrommázas linzer


 

Tojásmentes, laktózmentes, tejfehérjementes desszert

 

Tojás nélkül és tejmentesen is lehet linzert készíteni  az alábbi recept alapján.

A süteményt még melegen kell összeragasztani lekvárral,  Csak kihűlés után vonjuk be a citrommázzal.

Az elkészült sütemény frissen ropogós, egy-két nap múlva pedig omlós lesz.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók:

Tészta:

35 dkg rétesliszt

20 dkg tejmentes margarin

15 dkg porcukor

késhegynyi szódabikarbóna

1/3 tejtől mentes mentes sütőpor

1 csomag tejtől mentes vaníliás cukor

3-4 evőkanál  tejtől mentes növényi, tejszínt helyettesítő krém

1 db vegyszeres kezelés nélküli citrom reszelt héja

Töltelék:

Néhány evőkanálnyi málna vagy meggylekvár

Máz:

15 dkg porcukor, fél citrom friss leve, 1 evőkanál víz

 

Elkészítése:

 - A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, a sütőport, a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd a margarinnal elmorzsoljuk.

 -  Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a növényi tejszínt, és gyorsan összegyúrjuk. A linzertésztát nem szabad sokáig gyúrni, mert megolvad a margarin és tönkremegy a tészta.

 -  Nyújtódeszkát liszttel megszórunk, 2-3 milliméter vastag tésztát nyújtunk, majd csillag formát szúrunk ki belőle.

 - Előmelegített sütőben 150-170 fokon világosra sütjük. (10-12 perc). Még forrón kivesszük a tepsiből és melegen összeragasztunk kettőt-kettőt lekvárral. Vigyázzunk, mert nagyon törékeny!

 - A mázhoz 15 percig keverjük a porcukrot  a citromlével és a vízzel, míg habos lesz.

 - A teljesen kihűlt süteményeket bevonjuk a mázzal. Nem kell hűtőszekrénybe tenni, szobahőmérsékleten száradjon meg a máz

 - Később puhul össze, érdemes egy-két nappal  fogyasztás előtt megsütni.

 

Recept:Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó:Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva.

Készült: 2011. december 21.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014.  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva