Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vegetáriánus paprikás krumpli

.

.Gluténmentes,  laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

 

Hozzávalók:

1 kg burgonya

1 tv paprika

2-3 evőkanál apróra reszelt fejes káposzta

2 paradicsom

1 evőkanál sűrített paradicsom

Fél fej salátahagyma

1 gerezd fokhagyma

egy teáskanál füstölt/füstízű só

egy teáskanál őrölt csemegepaprika

ízlés szerint őrölt feketebors és köménymag

1 evőkanál étolaj

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

A tv paprikát és a hagyma felét vékony szelekre, a burgonyát és a paradicsomot a hámozás után kis kockákra vágjuk.

A tv paprikát és a reszelt káposztát megdinszteljük az olajon, majd rádobjuk a burgonyát, a paradicsomot és a fokhagymagerezdet.

Egyet pirítunk rajta, aztán rászórjuk a csemegepaprikát és a köménymagot, összekeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a burgonyát. Belekeverjük a paradicsompürét, a füstízű sót, és lassú tűzön, fedő alatt készre főzzük.

Tálalás előtt hagymakarikákkal díszíthetjük.

 

Szerzői jogi nyilatkozaT

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2012  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva