Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..
   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

   Zöldségpörkölt

 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus, hagyma nélkül készült étel

Hozzávalók:

1/2 kg vegyes, tisztított zöldségféle

1 db érett paradicsom

1 db t. v.  paprika

10 dkg garantáltan gluténmentes rizs

2 kávéskanál őrölt pirospaprika

1 kávéskanál só

1 mokkáskanál törött fehérbors

1 mokkáskanál őrölt köménymag

2 késhegynyi sáfrány vagy kurkuma

2 evőkanál étolaj

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

- A rizst megfőzzük a sóval és a sárfánnyal.

- A paradicsomot és a paprikát megtisztítjuk és felszeleteljük, az olajon sóval pár percig pirítjuk.

- Rászórjuk a pirospaprikát, hozzákeverjük a zöldségeket, a fűszereket és együtt tovább pároljuk.

- Kevés vizet öntünk alá, amit addig pótolunk, amíg a zöldségek megpuhulnak.

- A rizst leszűrjük, a zöldségpörkölt mellé tálaljuk.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2012  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva