|
||||||||||||||
|
Gluténmentes, laktózmentes francia briós
Információk: Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! A vaj laktóztartalma alacsony, egyéni tűrőképesség alapján kell a hozzávalót kiválasztani. Elkészítése: - Az élesztőt egy kevés cukros tejben megfuttatjuk. - A lisztet, a megfuttatott élesztőt, a 3 tojás sárgáját, a vaníliás cukrot, a porcukrot és a tejet keverőgépbe tesszük és dagasztani kezdjük. - A vajat folyékonyra langyosítjuk, és dagasztás közben folyamatosan a tésztához csurgatjuk. Közben néhányszor kikapcsoljuk a gépet és az edény faláról műanyag késsel leszedjük a felragadt tésztát vagy lisztet. - A dagasztást addig folytatjuk, amíg a tészta homogén lesz, és az edény faláról cipó alakban leválik. A szokásosnál lágyabb tésztát kapunk. Rizsliszttel körbeszórjuk az edény alját, hogy ne ragadjon le, amikor kel. - Meleg helyen letakarva kelesztjük egy órán át, ezután rizsliszttel megszórt gyúródeszkára tesszük, kicsit összegyúrjuk. - Elkészítjük a minicsigákat. A tésztából csíkokat szelünk, vékonyra sodorjuk őket, majd mindet 15 cm-es darabokra vágjuk, és csiga alakban feltekerjük. - Egy lapos tepsit kivajazunk, ebbe tesszük a tekercseket. Egy egész tojást felverünk, a csigákat megkenjük a tojással, vegyesen megszórjuk kristálycukorral, mákkal, apróra vágott dióval, mandulaforgáccsal. - Langyos sütőben kezdjük el a sütést. Először 175 fokon, majd 150 fokon sütjük készre a brióst. Akkor jó, ha a teteje szép piros, a beleszúrt hústűre pedig nem ragad rá a tészta.
Recept: Copyright © Sz. Banadics Éva - Szegedi Éva Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |