Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Magyaros burgonyaleves

Glutén-, tej-, tojásmentes, vegetáriánus étel

Hozzávalók:

50 dkg burgonya

1 db zöldpaprika

1 db paradicsom

1 kávéskanál paradicsompüré

2 dl rizskrém

1 evőkanál étolaj

2 szál újhagyma

1 gerezd fokhagyma

1 kávéskanál őrölt csemegepaprika

1 csapott mokkáskanál frissen őrölt köménymag

késhegynyi cayenne bors

 2 mokkáskanálnyi só

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

 

Elkészítése:

 - A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és kis kockákra szeljük. A paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk.

 - Kissé megpirítjuk az olajon a burgonyát, majd mellédobjuk a paradicsomot, a zöldpaprikát, az egyik szál újhagymát, valamint egy gerezd fokhagymát.

 - Rászórjuk az őrölt csemegepaprikát, a köménymagot és a cayenne borsot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzzük.

 - Tálaláskor a burgonyaleves tetejére teszünk egy csapott evőkanál rizskrémet és egy kevés karikákra vágott újhagymát. Mivel a rizskrém semleges ízű, ízesíthetjük csipetnyi sóval és pár csepp friss citromlével, így a tejfölhöz hasonló ízt érhetünk el.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2013. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva