|
||||||||||||||
|
Magyaros burgonyaleves
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!
Elkészítése: - A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és kis kockákra szeljük. A paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk. - Kissé megpirítjuk az olajon a burgonyát, majd mellédobjuk a paradicsomot, a zöldpaprikát, az egyik szál újhagymát, valamint egy gerezd fokhagymát. - Rászórjuk az őrölt csemegepaprikát, a köménymagot és a cayenne borsot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzzük. - Tálaláskor a burgonyaleves tetejére teszünk egy csapott evőkanál rizskrémet és egy kevés karikákra vágott újhagymát. Mivel a rizskrém semleges ízű, ízesíthetjük csipetnyi sóval és pár csepp friss citromlével, így a tejfölhöz hasonló ízt érhetünk el.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2013. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |