|
||||||||||||||
|
Meggyes házi rizsital
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! A házi vaníliás cukor készítése: Vaníliás porcukrot házilag is készíthetünk. Ledarálunk 35 dkg cukrot, csírátlanított befőttesüvegbe töltjük, beleszúrunk 2 vaníliarudat és rácsavarjuk a fedőt. Forró vízben kifőzött, száraz, tökéletesen lezárt üvegben/fedővel sokáig eltartható.
A házi rizsital készítése: A rizst a a vaníliás porcukor felével fedő alatt, lassan főzve teljesen megpároljuk annyi vízben, amennyi ellepi. Ha pótolni kell a vizet, egy-egy pohárral ráöntünk. Amikor a rizs kihűlt, ráöntünk 7 dl felforralt és langyosra hűtött vizet, és az egészet botmixerrel egyneművé folyadékká mixeljük. Átszűrjük sűrű szitán. A kimagozott meggyel, valamint a vaníliás porcukor másik felével és a szegfűszeggel turmixoljuk. Hűtve tálaljuk.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2013. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás |