Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meggyes házi rizsital

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes ital

Könnyen készíthetünk rizsitalt otthon is. Házilag ízesített vaníliás cukorral és meggyel hűsítő italt mixelhetünk belőle.

Csak frissen fogyasztható!

Hozzávalók:

5 dkg rizs

20 dkg meggy

5 dkg házi vaníliás porcukor

késhegynyi őrölt szegfűszeg

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

A házi vaníliás cukor készítése:

Vaníliás porcukrot házilag is készíthetünk. Ledarálunk 35 dkg cukrot, csírátlanított befőttesüvegbe töltjük, beleszúrunk 2 vaníliarudat és rácsavarjuk a fedőt.

Forró vízben kifőzött, száraz, tökéletesen lezárt üvegben/fedővel sokáig eltartható.

 

A házi rizsital készítése:

A rizst a a vaníliás porcukor felével fedő alatt, lassan főzve  teljesen megpároljuk annyi vízben, amennyi ellepi. Ha pótolni kell a vizet, egy-egy pohárral ráöntünk.

Amikor a rizs kihűlt, ráöntünk 7 dl felforralt és langyosra hűtött vizet, és az egészet botmixerrel egyneművé folyadékká mixeljük.

Átszűrjük sűrű szitán.

A kimagozott meggyel, valamint a vaníliás porcukor másik felével és a szegfűszeggel turmixoljuk. Hűtve tálaljuk.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2013. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás